Veliki šmeker Lazar Ristovski jednom rečenicom objasnio zašto ne idemo više u bioskope (VIDEO)

Slažete li se sa slavnim glumcem?

Jedan od najpopularnijih srpskih glumaca, scenirasta i reditelj Lazar Ristovski poslao je snažnu poruku prilikom gostovanja u emisiji Velika iluzija, koja je počela da se emituje na RTS-u.

>>> Laza Ristovski o hrabrosti i džentlmenima

>>> Film o kojem priča Ristovski je naš kandidat za Oskara

Priča o filmu, koji je tema emisije autorke Sandre Perović dotakla je pitanje sve ređeg odlaska srpske publike u bioskope, naročito kada je Ristovski istakao da je iznenađujuće malo ljudi došlo da pogleda srpskog kandidata za Oskara, film Dnevnik mašinovođe, u kojoj on glumi glavnu ulogu.

- Ne prija mi što odziv publike nije tako veliki, tako dobar kao što smo očekivali.

- Ali, ipak je napravljen jedan pomak. Jer mi smo, da kažem malo samokritično, tu publiku... suviše je srpski film podilazio publici i zadnjih godina stvorio vrstu publike koja ne pomaže srpskom filmu - bio je prilično jasan Ristovski.

Dnevnik mašinovođe je ostvarenje koje je u najavama moglo da obori sve rekorde u domaćim bioskopima, ali od toga definitivno nema ništa.

- Dnevnik mašinovođe će čini mi se, vratiti onu pravu publiku u bioskope i da je u tom smislu napravljen jedan dobar pomak, da ovaj naš film u tom smislu tu misiju napravi - dodao je glumac koji iza sebe u karijeri ima više od 60 filmova.

Pogledajte njegovu izjavu sa Jutjub kanala RTS-a. Počinje od 19:10 minuta klipa ispod.

(Telegraf.rs)