VRATIĆU SE SA DINAMITOM, SVE ĆU VAS RAZNETI: Poslednje reči Sretena koji je pucao po kafiću u Valjevu

Sukob dvojice muškaraca trajao je poslednje dve godine

Sa dva metka u leđa u prepunom kafiću Sreten Nikolić (22) ubio je Damjana Dragojlovića (26) u prepunom valjevskom kafiću "Zipa".

STRAVIČNA NOĆ U VALJEVU: Ušao u noćni klub i počeo nasumično da puca! Jedan mrtav, troje ranjeno!

Još trojica Valjevaca ranjena su u nasumičnoj pucnjavi Nikolića, koji je uhapšen odmah posle zločina, u noći između subote i nedelje. Ubijeni Dragojlović, inače, radio je kao obezbeđenje u "Zipi", a kritične noći bio je slobodan i u klubu se nalazio kao gost.

EPILOG NEZAPAMĆENE DRAME U VALJEVSKOM KAFIĆU: Uhapšen mladić koji je ubio jednu, a ranio tri osobe

Kako za Blic svedoče izvori iz istrage, Damjan i Sreten su se 15 minuta pre tragedije posvađali i potukli ispred kafića u pešačkoj zoni Knez Miloševe ulice.

- J.... vam majku svima, vratiću se sa dinamitom, sve ću vas razneti - navodno je ubica zapretio Damjanu i njegovim drugovima koji su bili očevici sukoba.

Bilo je dva sata iza ponoći kada se Nikolić sa pištoljem vratio do lokala i najpre hice ispalio spolja, u ulazna vrata i stakleni izlog noćnog kluba. Onda je ušao u kafić i dva metka ispalio Dragojloviću u leđa i nastavio nasumice da puca.

- Bila sam u društvu drugarica koje su slavile devojačko veče, klub je bio pun ljudi, bilo je dosta i navijača Zvezde, Damjanovih drugova, s obzirom na to da je i on pripadnik "Delija". Već su bila ugašena svetla kada su se začuli pucnji. Usledila je vriska, ljudi su zalegali i padali, rušili su se stolovi, staklo od čaša i flaša se razletelo na sve strane! Bila sam samo nekoliko metara od Dače, videla sam kako pada - rekla je T.A.

Osim dva metka koja su pogodila Dragojlovića, koji je i pored reanimacije u Urgentnom centru podlegao povredama, u pucnjavi je ranjen u karlicu i noge D.M. (26), koji se nalazi u šok sobi Opšte bolnice, kao i D.P. (40), koji je pogođen u natkolenicu i nalazi se na bolničkom lečenju van životne opasnosti.

Povređen je i S.P. (34), ali najverovatnije od posledica prskanja stakla, i on jeposle ukazane pomoći otpušten kući. Ubica se nakon zločina dao u beg, ali ga je policija samo sat kasnije uhapsila u valjevskom naselju Peti puk.

Nakon hapšenja, Nikoliću je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će sa krivičnom prijavom za teško ubistvo, izazivanje opasnosti i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja biti predat Tužilaštvu u Valjevu.

Nikolić već ima policijski dosije, pisana mu je prekršajna prijava upravo zbog tuče sa obezbeđenjem "Zipe" u februaru 2014. godine, u vreme kada Dragojlović nije radio u tom klubu.

Nikolić se u novembru iste godine tukao i sa pripadnicima "Delija", Dragojlovićevim prijateljima, tako da je reč o sukobu koji datira odranije i neraščišćenim odnosima između njih dvojice - kažu izvorio "Blica" povezani sa istragom.

(Telegraf.rs)