ZEČEVI NA SUDU JER SU OGLODALI DUNJE: Vlasnik dobio odštetu od 740.000 dinara!

Zečevi su 2012. godine, koja se pamti po ledenim danima, u potrazi za hranom opustošili voćnjak V. O. u Glušcima pa se od 1.000 sadnica dunja 900 osušilo

Nesvakidašnja odšteta isplaćena je u mačvanskom kraju. Lovačko udruženje "Mačva" iz Bogatića isplatilo je vlasniku voćnjaka V. O. 740.000 dinara odštete jer su mu zečevi oglodali 900 sadnica dunje u Glušcima.

VOJVOĐANI PSIMA BRANE VOĆNJAKE OD MIGRANATA: "Bacaju konzerve koje su dobili kao pomoć, a kradu naše voće"!

Naime, u zimu 2012. godine, koja se pamti po visokom snegu i ledenim danima, zečevi su, u potrazi za hranom, u voćnjaku V. O. u Glušcima napravili pravi "masakr“ nad mladim sadnicama dunje. Od 1.000 voćaka 900 se osušilo.

Sadnice je voćar zaštitio mrežom, ali pošto je sneg bio visok preko pola metra, uz to i zaleđen, zečevi su prethodne jeseni zasađene sadnice oglodali pri vrhu.

Zašto uništavamo sopstveno zlato? Što je najgore, za 10 godina ćemo plakati zbog toga

V.  O. je od Lovačkog udruženja zatražio naknadu štete da bi obnovio zasad. Kada nije uspeo da sa rukovodstvom Lovačkog udruženja postigne vansudski sporazum, angažovao je advokata i poveo parnicu.

– On je tužio Lovačko udruženje sa zahtevom da mu se nadoknadi šteta, a pre toga je, da bi izbegao povlačenje po sudu, pokušao da postigne sporazum. Oni nisu prihvatili, a sud je 2013. godine u prvostepenom postupku odbio tužbu u celosti. Uložili smo žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu koji je usvaja i vraća predmet na ponovno odlučivanje sudskoj jedinici u Bogatiću. Ovog puta sudija je presudio da Lovačko udruženje isplati odštetu od 280.000 dinara uz obrazloženje da je i vlasnik voćnjaka delimično kriv za štetu koju su zečevi pričinili – priča advokat Radosav Šobić za Macvapress.rs.

SVI KOJI VOLE SRBIJU MORAJU OVO DA ZNAJU: Najbolje vino, rimski car i Mačvanske lile (FOTO)

Šobić i njegov klijent nisu bili zadovoljni, pa su uložili žalbu Apelacionom sudu. U aprilu ove godine preinačena je odluka suda u Bogatiću i u celosti prihvaćen njihov zahtev.

Lovačko udruženje je obavezano da vlasniku voćnjaka isplati ukupno 466.768 dinara odštete, a zbog kamate, troškova veštačenja i sudskog postupka, kasa Lovačkog udruženja je, na kraju, "olakšana“ za ukupno 740.000 dinara!

(Telegraf.rs / Mačva pres)