Objavila je sliku sa deponije, zbog koje se zgrozila cela Hrvatska! (FOTO)

Korisnici društvenih mreža su ogorčeni zbog bačenog voća

Slika velike gomile mandarina bačenih na deponiju, objavljena na fejsbuk profilu Ane Muse, izazvala je zgražavanje javnosti u Hrvatskoj.

Ova ekološka aktivistkinja i nezavisna većnica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i u Gradu Pločama, objavila je komentar i šokantnu fotografiju velikog broja bačenih mandarina na divljoj deponiji u okolini Opuzena.

- Fotografiju bačenih mandarina podelilo je više desetina fejsbuk korisnika, a svi su redom zgranuti da se ovakvo blago baca pored toliko gladnih i siromašnih, vrtića, staračkih domova, domova za nezbrinute. Ako znamo da u 100 grama mandarina ima samo 34 kalorije, 30 mg vitamina ce, što je dvostruko više od narandže, a razgradnjom beta-karotena dobijamo vitamin A, koji je vrlo važan za dobar vid i lepu kožu, čoveku stvarno nije jasno zašto! Prema istraživanjima, konzumacijom ovog voća povećava se zaštita organizma od srčanog udara, dijabetesa, moždanog udara, kao i gojaznosti. Pigment koji se nalazi u kori mandarine je deset puta snažniji od onoga koji se dobije iz grejpa. Kora se može sušiti i upotrebljavati za čaj, od mandarine se može praviti rakija, džemovi, sokovi… - napisala je Ana Musa i upitala zašto onda to zdravo "domaće blago...zbog nemogućnosti plasmana na domaćem ili stranom tržištu, zbog neorganizovanog otkupa i apsolutnog nerazumevanja prema proizvođačima mora završiti u smeću".

>>> Zasadili su OVU NEOBIČNU TRAVU i obogatili su se 10 PUTA VIŠE nego što su mogli da pretpostave!

Fotografija je izazvala i veliki broj negativnih komentara od strane ljutih građana.

- Žalosno, plače mi se , osim toga to je nečiji trud - piše u jednom komentaru.

- Luda zemlja, a i mi u njoj. One mandarine koje ne mogu na tržišta, pa zaboga mogu u preradu. Može se svašta napraviti od njih kao marmelada, sok, pa cak i dečija hrana. Naše mlade mame kupuju hranu za decu koju radi Klas Hipp. A boga pitaj otkud mu sirovina. Ima li iko normalan u ovoj našoj ludoj domovini? - samo je jedan od mnogih ogorčenih komentara na Fejsbuku.

(Telegraf.rs)