Vreli ritam KUBE stiže u BEOGRAD!

Tokom četiri dana trajanja festivala, biće organizovane žurke na kojima će muziku puštati DJ Javier, DJ El Gato Volador, DJ LeoDCuba

Šestu godinu za redom, Festival kubanske muzike i plesa "Havana en Belgrado" dovodi najveća imena kubanske muzičke i plesne scene. Za četiri dana trajanja festivala osetićemo duh Kube kroz koncerte, šou nastupe, plesne radionice, žurke.

Ove godine, imaćemo dva velika koncerta. Dolazi najbolji kubanski rumba bend na svetu – Yoruba Andabo. Njihovi nastupi uživo su neprikosnoveni, šou koji se i gleda i sluša, vrhunski muzičari i plesači u tradicionalnim kostimima - pravi duh Kube na sceni.

Drugog dana festivala nastupiće svetski poznati bend koji postoji više od pedeset godina i koji je iznedrio najveća imena kubanske muzičke scene – Elito Reve y Su Charangon. Sedamnaest vrhunskih muzičara uživo zvuče savršeno I donose vrelu energiju u naš grad.

Plesni program festivala čine radionice kubanskih plesova, u trajanju dva festivalska dana, u nekoliko plesnih sala. Ove godine će na plesnim radionicama biti i bend koji će svirati tradicionalnu kubansku muziku. Oni su Okilakua, dolaze iz Francuske, a predvodnica je pevačica Martha Galarraga, jedan od najvećih glasova kubanske rumbe.

Već godinama je "Havana en Belgrado" festival, koji organizuje tim svetskih šampiona u salsi "Havana Belgrado", po kvalitetu i energiji jedan od najboljih u Evropi. O tome svedoči veliki broj posetilaca iz Francuske, Engleske, Poljske, Bugarske, Nemačke, Italije, Grčke, Hrvatske, Crne Gore...

Ne samo da se kubanska muzika i kultura predstave Beogradu, već se i naš grad u najboljem svetlu predstavi svima koji dođu i provedu četiri nezaboravna dana.

Kakav je provod bio prethodnih godina i šta nas sve očekuje ove, možete videti na sajtu www.havanaenbelgrado.com kao i na našoj fb strani Havana en Belgrado.

(Telegraf.PR)