HOĆEMO ISTINU O MALOM RADENKU: Zašto se na rezultate obdukcije čeka 20 dana?

Rezultati će biti poznati nakon histološke analize, za 15 dana, međutim, izvesno je da je dečak umro od sepse

Milan Nikodinović, otac nesrećnog dečaka Radenka (8) iz Kozjana pored Loznice, ispratio je danas svog sina na večni počinak uskraćen za informacije usled čega je tačno umro njegov mezimac

DOKTOR BOJANIĆ UZEO ODMOR NAKON SMRTI RADENKA: "Nije nas čak ni zvao da nam izjavi saučešće"

Otac nesrećnog mališana rekao je za Telegraf da pri preuzimanju tela dečaka juče na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu, nije dobio nikakve rezultate obdukcije, kao i da će ta procedura potrajati.

- Rekli su mi da će rezultati obdukcije biti za 15-20 dana. Oni će rezultate obdukcije proslediti Tužilaštvu, pa meni, takva je procedura, moramo da čekamo - rekao je otac i dodao da su ga sinoć u kući u Kozjaku posetili direktori lozničke bolnice gde su izjavili saučešće za tragediju koja se dogodila. Doktor Bojanić ga prema njegovim tvrdnjama, nije pozvao, niti mu izjavio saučešće.

Smenjena direktorka Opšte bolnice u Loznici zbog smrti dečaka Radenka Nikodinovića

Kako Telegraf saznaje, obdukcija je pokazala da je dečak umro od sepse koja je nastupila stavljanjem gipsa na otvorenu renu. Međutim, da bi se dobili konačni i kompletni rezultati neophodno je da se završe i histološke analize.

- Rezultati će biti poznati nakon histološke analize. To je redovna procedura kada se uzimaju isečki organa za patohistologiju, tako da će morati da se sačeka još 15 dana. Međutim, izvesno je da je dečak umro od sepse - kaže izvor Telegrafa iz Instituta za sudsku medicinu.

(Telegraf.rs)