Robijaši smislili NAJORIGINALNIJI način kako da prošvercuju DROGU u zatvor

Originalan način da se prošvercuju droga, duvan, mobilni telefon...

Nije ništa neobično da se zatvorenici u objektima sa maksimalnim obezbeđenjem dovijaju kako znaju i umeju da bi došli do droge ili duvana, ali iz Australije nam dolazi vest o veoma originalnom švercovanju zabranjenih stvari.

>>> NA OVE KUKE KAČE ZATVORENIKE, PA IH DRŽE NA NJIMA 6 MESECI: Otkriven najužasniji zatvor na svetu (VIDEO)

Tako je australijski "Herald san" saznao da su vlasti u zatvoru Port Filip u Viktoriji otkrile da se spoljni pomagači zatvorenika služe veoma zanimljivom metodom za snabdevaje. Oni im preko utvrđenih zidova zatvora bacaju teniske loptice u kojima su droga, mali mobilni telefoni i duvan!

Kako je novinama potvrdio izvor iz zatvora, pomagači ovo rade usred dana tako što dođu ispod zida i bacaju loptice preko. Dnevno preko zida pređe oko 15 loptica, pakovanih supstancama u vrednosti više hiljada dolara.

Predstavnik Korektivne službe Viktorije Majkl Glison kaže da će svaki zatvorenik uhvaćen sa zabranjenom supstancom za to i odgovarati.

-Takvom zavoreniku prete stroge mere, uključujući zabranu primanja poseta ili prebacivanje u još obezbeđenije prostorije. Predmet takođe može da bude predat policiji na dalju istragu.

Zatvor Port Filip ima vise od 1.000 zatvorenika, od kojih su neki od najtežih prekršilaca zakona u Viktoriji.

(Telegraf.rs / Australijske vesti)