HEROJ DANA: Vozač smrtno povređen spasio putnike od smrti (VIDEO)

Vu Bin (48), vozio je 58 milja na sat bus pun putnika, kada mu je metal isekao stomak i ruke. Iako povređen, uspeo je da zakoči, uključi sva četiri migavca, dok se previjao od bolova, i bezbedno parkira autobus.Bin je uspeo da spasi 24 putnika, ali, nažalost, u bolnici je podlegao povredama

Vozač autobusa Vu Bin iz Kine proglašen je za heroja jer je bezbedno zaustavio autobus, pošto je na njega naletelo veliko parče metala koje je proletelo kroz šoferšajbnu i povredilo ga.

Vu Bin (48), vozio je 58 milja na sat bus pun putnika, kada mu je metal isekao stomak i ruke. Na videu ispod, vidi se kako Bin u tom trenutku koči, uključuje sva četiri migavca dok se previja od bolova i bezbedno parkira autobus.

Zabrinut više za bezbednost putnika, nego za sopstvenu bezbednost, uspeo je u jednom trenutku da kaže putnicima šta se dogodilo i na taj način je spasao 24 osobe. Vu je po hitnom postupku prebačen u najbližu bolnicu, gde mu je ustanovljen prelom rebra i povreda jetre. Kasnije, tog dana u bolnici,  podlegao je povredama.

U njegovom rodnom gradu Hangzou, proglasili su ga za heroja, dok je jedan od putnika autobusa Liu Šibing rekao je kako će mu svi putnici biti doveka zahvalni.

- Vozim auto više od deset godina i znam koliko je teško zaustaviti u teškim bolovima - rekao je Šibing, i dodao kako će svi putnici doveka biti zahvalni Vuu i kako mu se dive.

(I. Danić)