KUVA U MITROVICI: Obavezna dežurstva na barikadama!

Štab za vanredne situacije u Kosovskoj Mitrovici odlučio da su svi građani tog grada obavezni da dežuraju na barikadama, niko ne sme da radi u tzv. Administrativnoj kancelariji ali ni da nosi i koristi vatreno oružje

Štab za vanredne situacije u Kosovskoj Mitrovici odlučio je da su svi punoletni građani tog grada obavezni da dežuraju na barikadama. Prema istoj odluci, Euleksu do daljnjeg neće biti dozvoljen neometan prolazak kroz severni deo grada. Takođe, zabranjuje se rad u tzv. Administrativnoj kancelariji kao i nošenje i upotreba vatrnog oružja.

Štab je najoštije osudio "brutalno nasilje nad nenaoružanim srpskim narodom na severu Kosova i Metohije, upotrebu bojeve municije i stavljanje međunarodnoh snaga u službu Prištine". Zbog toga je doneta odluka o obaveznom dežurstvu punoletnih građana Kosovske Mitrovice na barikadama. Građani su dužni da se prijave za dežurstva na glavnoj barikadi na Ibarskom mostu.

- Od Kfora sa zahteva da se striktno pridržava Rezolucije 1244 i da deluje u skladu sa poverniim mandatom - navodi se u saopštenju Štaba.