NAKON DECENIJE SUĐENJA: Platio je milion evra a onda 9 godina dokazivao da je kupivši hotel u Kragujevcu kupio i terasu tog hotela (FOTO)

Problem je nastao nakon privatizacije 2005. godine. Dve godine kasnije počeo je sudski spor u kome je vlasnik hotela pokušavao da dokaže da je kupovinom hotela kupio i terasu

Nakon sudskog spora koji je trajao devet godina, Milorad Božović, vlasnik kragujevačkog hotela "Kragujevac" u centru grada, dokazao je da je kupivši ceo hotel za oko million evra, kupio i terasu tog hotela. To mu je skoro deceniju sporila opština, odnosno gradska uprava sa kojom se sudio.

MIGRANTI TUŽILI MAKEDONCE jer su ih proterali nazad u Grčku!

Tako je najzad postigao i da budu uklonjeni kiosci- tezge za uličnu prodaju koji su sve vreme zaklanjali terasu, odnosno baštu hotela. Kragujevačke nadležne službe počele su uklanjanje uličnih kioska na osnovu sudske presude u korist vlasnika hotela.

Problem je nastao nakon privatizacije 2005. godine. Dve godine kasnije počeo je sudski spor u kome je vlasnik hotela pokušavao da dokaže da je kupovinom hotela kupio i terasu. Opština je to sporila, uz navode da je prodat samo hotel, a da su terasa i parkiralište na gradsko- građevinskom zemljištu, te da vlasnik treba posebno da ih kupi.   

Vlasnik hotela "Kragujevac", Milorad Božović, u rekonstrukciju hotela uložio je skoro tri miliona evra, preneo je Tanjug 2014. godine. Obnovljeno je sve od temelja do krova. Kiosci- tezge ispred hotela poslednji su trag devetogodišnjeg spora.

Nakon ove presude očekuje se da će vlasnik hotela zaokružiti svoju investiciju i urediti terasu hotela koja je decenijama pre privatizacije Kragujevčanima bila omiljena letnja bašta.

Na kioscima su do sada prodavane knjige, čarape, kineske naočari, sapuni, nakit. Oni će biti premešteni na plato kod kragujevačkog suda. Tako ulični prodavci ne ostaju bez zarade i nastaviće da rade par stotina metara dalje od hotela.

(M.R.)