MAĐARSKA TRAŽI 3.000 "GRANIČNIH LOVACA": Novi "čuvari" će biti naoružani do zuba i zarađivaće platu koja može da poraste 5 puta

Novi "čuvari granica" će, poput aktuelnih policajaca nositi pištolje s bojevom municijom, kao i biber sprej, palice, lisice i zaštitnu opremu

Mađarska policija traži 3.000 "graničnih lovaca" koji treba da budu pojačanje za 10.000 policajaca i vojnika koji već patroliraju duž 175 km bodljikave ograde podignute duž granice, kako bi se u potpunosti onemogućio ulazak migrantima u zemlju, piše BBC.

Novi "čuvari granica" treba da prođu obuku od šest meseci pre nego počnu da rade, a nosiće, kao i sadašnja policija pištolje s bojevom municijom, kao i biber sprej, palice, lisice i zaštitnu opremu.

UZNEMIRUJUĆE: Krvoločni psi napadaju ljude na srpskoj granici, KIDAJU IM MESO dok se previjaju od bolova (FOTO)

Jedan od uslova za dobijanje posla "graničnog lovca" je napunjenih 18 godina, fizička spremnost i prolaz psihološkog testa. Njihova mesečna plata tokom prva dva meseca iznosiće 50.000 forinti ili nešto više od 450 evra sa tendencijom da poraste za pet puta.

Poslednji podaci pokazuju da je broj migranata koji stižu na južnu mađarsku granicu prema Srbiji spao na manje od 200 osoba dnevno.

(Telegraf.rs)