SNAGA I MOĆ: Pogledajte veliku ANTITERORISTIČKU VEŽBU Srbije i Republike Srpske! (VIDEO)

– Danas ste bili kao jedan, kako dišete, kako razmišljate, tako i radite i ako bi se davala vojnička ocena ovoj vežbi rekao bih vrlo dobar – pohvalio je predsednik učesnike u vežbi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je današnja antiterorisička vežba "Drina 2016" pokazala kako policije Srbije i Republike Srpske uspešno sarađuju i da ne postoji zadatak koji ne mogu zajedno da reše.

Nikolić je posle vežbe rekao da su pripadnici specijalnih snaga Srbije i Srpske bili kao jedan i istakao da je vojnička ocena za vežbu vrlo dobar.

– Oni su pokazali kako uspesno sarađuju, kako se potpuno razumeju i dopunjuju i kako ne postoji zadatak koji ne možemo zajednički da rešimo – rekao je Nikolić.

On je čestitao pripadnicima dve policije.

– Danas ste bili kao jedan, kako dišete kako razmišljate, tako i radite i ako bi se davala vojnička ocena ovoj vežbi rekao bih vrlo dobar – rekao je predsednik.

Nikolić je dodao i da je vežba takođe pokazala da Drina ne moze biti granica borbi protiv terorizma, jer terorizam ne poznaje granice.

Nikolić i Dodik čestitali na uspeno završenoj vežbi policije

Predsednik Srbije i Republike Srpske, Tomislav Nikolić i Milorad Dodik, čestitali su danas pripadnicima policije Srbije i RS na uspešno prikazanoj zajedničkoj vežbi "Drina 2016".

Na kraju zajedničke vežbe obavljeno je i završno postrojavanje učesnika vežbe i borbenih vozila.

Združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske "Drina 2016" održana je na graničnom prelazu kod Loznice, u prisustvu najvših zvaničnika Srbije i RS.

U vežbi učestvuje oko 200 pripadnika dveju policija, oko 50 vozila, pet letelica i pet plovila.

Specijalne snage će dejstvovati u situaciji kada teroristi upadaju na carinski terminal, otimaju autobus sa putnicima, a u vežbi će učestvovati i padobranci, ronioci, transporteri, oklopna vopzila, helikopteri.

Kako je javio Tanjugov reporter, ineteresovanje građana koji žele da posmatraju vežbu je veliko i okupilo se više od 10.000 ljudi. Prikazana je situacija kada teroristi zauzimaju granični prelaz i autobus sa putnicima. Specijalne snage dejstvuju sa zemlje i šalje se izviđački helikopter.

Niko nije mogao da uđe niti izađe iz kriznog prostora, dejstvo oklopinih vozila, ne dozvoljava se da krizna situacija eskalira.

Iz helikoptera se spustili specijalci i sa oklopnjacima potisnuli teroriste ka Drini gde su ih dočekale specijalne jedinice na vodi, javlja Tanjugogv reporter, a presretnut je i autobus sa teroristima.

Na kraju vežbe je iskočilo pet padobranaca iz sastava Srbije i Srpske, sa zastavama Srbije i Srpske, SAJ-a, MUP-a Srpske i Žandarmerije MUP-a Srbije.

Rebić: Spremni smo da odgovorimo na sve izazove

Direktori policije Srbije i Republike Srpske Vladimir Rebić i Darko Chulum uvereni su da se današnjom združenom vežbom dveju policija pokazuje da smo spremni da odgovorimo na sve izazove.

Direktor srpske policije Vladimir Rebić rekao je, pre početka vežbe, da je terorizam prisutan i na Balkanu, te da je cilj da se pošalje brza i jasna poruka da smo spobni da odgovorimo na sve izazove.

Združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske "Drina 2016" počela je danas na graničnom prelazu kod Loznice, u prisustvu najvših zvaničnika Srbije i RS.

(Telegraf.rs/Tanjug)