DERVENTA U ŠOKU: Maskirani razbojnici pucali popu u glavu! (FOTO)

Dvojica razbojnika su vezali sveštenika u nameri da ga opljačkaju, a zatim su mu pucali u glavu. Trenutno čeka operaciju u Banjaluci. Njegova supruga je takođe maltretirana, a zbog povreda je prebačena u dobojsku bolnicu

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su sinoć iz pištolja ranili u glavu pravoslavnog sveštenika Savu Todorovića u Kalendrovcima kod Dervente u Republici Srpskoj prilikom provale u njegovu kuću. Pre toga su ga vezali i maltretirali.

Oni su u kuću provalili sinoć oko 22.30 časova, a jedan od razbojnika je iz pištolja pucao u popa, koji je sa teškim povredama prebačen u Univerzitetsko-klinički centar Banjaluka, gde će biti operisan. U razbojništvu je teško povređena i sveštenikova supruga Jelica, koju su provalnici takođe vezali, maltretirali i pretukli.

Razbojnici su pobegli sa mesta napada kada su čuli da komšije prilaze sveštenikovoj kući. Iz Centra javne bezbednosti Doboj saopšteno je da su napadači tokom bekstva ispalili nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, ali da srećom niko nije povređen.

Meštani sela Kalendrovci su u šoku i još uvek ne mogu da veruju da je neko napao sveštenika Savu i njegovu suprugu.