SLOVENSKO BRATSTVO: Uskoro dve velike vežbe ruske i srpske vojske u Srbiji (VIDEO)

Kako se navodi u saopštenju, obe vojne vežbe bi trebalo da budu održane na teritoriji Srbije

Ministarstvo odbrane Srbije će krajem avgusta sa predstavnicima oružanih snaga Rusije i Belorusije precizirati uslove održavanja vojne vežbe "Slovensko bratstvo", kao i vežbe "Bars 2016", koje bi trebalo da budu održane u periodu između septembra i oktobra, saznaje agencija RIA Novosti.

VOJSKA SRBIJE POSLE 25 GODINA DOBILA NOVE LETNJE PANTALONE: Ovako će izgledati (FOTO)

Kako se navodi, obe vojne vežbe bi trebalo da budu održane na teritoriji Srbije. Ove vežbe su nastavak saradnje između vazdušno-desantnih snaga Rusije i specijalne brigade srpske vojske nakon vežbe "Srem 2014".

Tačan datum održavanja vežbi biće potvrđen na konferenciji, koja će biti održana krajem avgusta, uz učešće predstavnika sve tri zemlje, a glavni uslovi biće analiza vremenskih uslova.

Prošle godine vojna vežba "Slovensko bratstvo" održana je u blizini ruskog grada Novorosijsk. Vežba "Bars 2016" podrazumeva korišćenje avijacije i PVO sistema, a ruski i srpski piloti leteće u mešovitim ekipama.

POKLON OD PRIJATELJA: Vojska Srbija dobila od Kine 24 čamca i 30 GPS uređaja

Koristiće se srpska avijacija, između ostalog "migovi 29", kao i novi helikopteri Mi-17, koje je srpska vojska nedavno kupila od Rusije.

Podsećanja radi, na prošlogodišnjim vežbama "Bars 2015", koja je održana u Rusiji, korišćena je avijacija ruske vojske.

Pogledajte kako su izgledale vežbe pre dve godine:

(Telegraf.rs / Sputnik)