NIŠTA IM NIJE SVETO: LAŽNE fotografije masakra u Minhenu kruže društvenim mrežama! (FOTO)

Fotografije tržnog centra sa telima nakon masakra koje su se pojavile na Tviteru su zapravo fotografije nakon napada pljačkaša u tržnom centru u Južnoj Africi iz 2015. godine, kada je ranjeno sedmoro ljudi

Nakon masakra koji se juče desio u Minhenu, internetom su počele da kruže slike navodnog napadača i mesta nesreće, za koje je ubrzo utvrđeno da su lažne.

(UŽIVO) JUTRO POSLE MASAKRA U MINHENU: Krvnik Nemac (18) iranskog porekla, ubijeno najmanje 10 ljudi! (FOTO) (VIDEO)

Fotografije tržnog centra sa telima nakon masakra koje su se pojavile na Tviteru su zapravo nastale nakon napada pljačkaša u tržnom centru u Južnoj Africi iz 2015. godine, kada je ranjeno sedmoro ljudi.

KONZULKA SRBIJE POTVRDILA: Dve Srpkinje zbrinute u Minhenu

Takođe, pojavile su se i fotografije navodnog napadača iz Minhela, pod imenom Samjuel Hidberg. Reč je, zapravo, o američkom komičaru Semu Hajdu, a njegova slika bila je zloupotrebljena i nakon napada u San Bernadinu i Oregonu. Neki su od njegove fotografije čak napravili i fotomontažu na kome se prikazuje kao navodni napadač sa krova tržnog centra u Minhenu.

Još jedan čovek je ovom zloupotrebom umešan u minhenski masakr, tako što je njegova fotografija, objavljena u nemačkom Bildu još u aprilu, počela opet da se deli po društvenim mrežama, sa tvrdnjoj da je to jedan od napadača.

NOVA TEORIJA O MASAKRU U MINHENU: Napadač nosio nacističku zastavu Nemačke i ubijao migrante? (FOTO) (VIDEO)

Policijsku vežbu iz Mančestera u Engleskoj pojedini tviteraši su delili kao sliku ljudi koji uplašeni leže na zemlji za vreme napada u šoping molu u Minhenu.

(Telegraf.rs/buzzfeed.com)