AMERIKANCI ZBOG TRAMPOVE ŽENE ZAMRZELI BALKANCE: Razlog je prilično bizaran!

Naime, Melanija Tramp je želela da njen govor liči na govor Mišel Obame iz 2008. godine, pa je tako preuzela nekoliko delova i uvrstila ih u svoje obraćanje. Kada su je upitali zašto je tako prevarila narod, ona je rekla da je zato krivo njeno odrastanje u jugoistočnoj Evropi

Supruga najizglednijeg kandidata Republikanaca za predsednika SAD Donalda Trampa, Melanija, izjavila je u obraćanju delegatima na Konvenciji Republikanske stranke da će se američki milijarder kao predsednik boriti za Amerikance i Ameriku. Međutim, njeno obraćanje javnosti je "palo u vodu" kada je ceo svet saznao da je govor plagijat! Ipak, reakcija američkih medija je posebno zanimljiva - jer su za plagijat optužili obrazovne ustanove u jugoistočnoj Evropi.

Trampova žena nosi haljinu SRPSKE DIZAJNERKE. Čim ju je obukla, žene su za njom poludele (FOTO) (VIDEO)

Naime, Melanija Tramp je želela da njen govor liči na govor Mišel Obame iz 2008. godine, pa je tako preuzela nekoliko delova i uvrstila ih u svoje obraćanje. Kada su je upitali zašto je tako prevarila narod, ona je rekla da je zato krivo njeno odrastanje u jugoistočnoj Evropi.

- Za sve je kriv post-komunistički režim obrazovanja koji je bio zastupljen u Sloveniji tokom mog školovanja. U tom sistemu, varanje i plagijati, bili su sasvim normalni - rekla je Melanija.

Melanija je svojevremeno pohađala Univerzitet u Ljubljani, koji nije završila, ali je svakako bila deo postkomunističkog obrazovanja koje je moglo da se primeti u Sloveniji i ostalim zemljama bivše Jugoslavije.

Istina je da je istočna Evropa u to vreme bila mesto gde se razlika između originalnog dela i plagijata nikada nije uzimala u razmatranje, te su "varanja" mogla biti česta.

Naučnici koji proučavaju plagijate povezuju ga sa dominantnim načinom učenja, a kako oni navode, tada ljudi uče napamet i prisvajaju intelekutalni rad drugih. Studenti ustvari samo uče ono što je neko drugi napisao, te tako prisvajaju tuđe/orginalno delo, bez kritičkog osvrta i ostavljanja svog pečata.

(Telegraf.rs)