Otvorena pošta u župskoj Subotici, uz poseban dar meštanima – internet kutak (FOTO)

U ovom župskom selu otvorena je 29-ta poslovnica u okviru akcije "52 pošte za 52 nedelje"

Uz prisustvo brojnih meštana, kao i predstavnika lokalne samouprave, Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća "Pošta Srbije", danas je pustio u rad poštu 37272 Subotica i u okviru nje besplatan internet kutak.

- U ovom župskom selu otvaramo 29-tu poslovnicu u okviru akcije "52 pošte za 52 nedelje". Ima ljudi u Srbiji kojima je teško i da broje do 29, a Pošta od početka godine uspeva svake nedelje da otvori po jednu poslovnicu. Tako budimo privrednu aktivnost Srbije, jer smo do sada sa više od 100 preduzetnika u ovoj akciji potpisali ugovore o poslovnoj saradnji. Mi dajemo primer i očekujemo da će i ostali da nas prate - istakao je Krkobabić.

Jugoslav Stajkovac, predsednik Opštine Aleksandrovac, zahvalio je Pošti Srbije što spoznaje nasušne potrebe građana i ovakvim potezima im pruža konkretnu podršku.

- Ovo je prelepa akcija. Hvala vam što vraćate život u naša sela, jer Pošta je jedan od veoma značajnih elemenata za održivi razvoj seoskih sredina. I Pošta, kao i naša lokalna samouprava, sve čini da bismo obezbedili što veći kvalitet života za naše građane i smanjili razlike između seoskih i gradskih naselja - rekao je Stajkovac.

Da je pošta praktična i korisna stvar za svakodnevnicu građana, potvrdio je i Dragan Minaković, predsednik Saveta MZ "Subotica", koji je i potpisao inicijativu za njeno otvaranje.

- Hvala vam što ste izašli u susret našem narodu. Danas smo dobili poštu, sutra ćemo obnoviti zadrugu i sve redom što nam treba - kazao je Minaković.

Oko 2.000 stanovnika Subotice i seoskih naselja Novaci, Donje Zleginje i Gornje Zleginje, na poštu se mogu osloniti u svim važnim aktivnostima i sa sigurnošću znati da će u lancu usluživanja sve biti okončano na vreme, brzo i kvalitetno.

Osim što je tradicionalno mesto za obavljanje raznih vrsta plaćanja, za slanje pošiljaka i robe, Pošta ide i u korak s novim vremenom, te je Subotičanima poklonila besplatan internet kutak, čime je ovo selo postalo deo "globalnog sela".

KRKOBABIĆ ZA TELEGRAF: Zakon važi za sve, neću više biti direktor "Pošte"

Jedna od posebno lepih strana akcije "52 pošte za 52 nedelje" je Poštino partnerstvo sa lokalnim upravama i stanovništvom, što je i ovde slučaj - meštani Subotice i okolnih naselja su sopstvenim sredstvima podigli zgradu, a radnici Pošte Srbije su prostor priveli nameni, pretvorili ga u lep i funkcionalan ambijent po meri korisnika i informatički ga povezali u jedinstvenu poštansko-tehnološku aplikaciju Post-tis.

NASTAVAK AKCIJE "52 POŠTE ZA 52 NEDELJE": Lučica kod Požarevca dobila poštu i internet kutak (FOTO)

Još jedna poštanska ispostava na raspolaganju, dobra je vest i za privrednike ovog dela Rasinskog okruga, jer mogu da računaju na lakše i isplativije poslovanje. Tako su i prvi korisnici poštanskih usluga bili vinarija "Braća Rajković" i privatno preduzeće "Agacija", potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije "Post-ekspres za 99 dinara", koja je zbog velikog interesovanja produžena do kraja septembra.

Pogledajte i TNOW prilog:

(Telegraf.rs)