DANAS ĆEMO UMIRATI OD VRUĆINE: Paklene temperature u celoj Srbiji

Najniža temperatura od 13 do 20 stepeni, na području Beograda i južnog Banata do 24, a najviša od 34 do 37 stepeni

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Po podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, u planinskim predelima na jugozapadu Srbije biće kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije zbog veoma toplog vremena, sa temperaturama od 34 do 38 stepeni, koje važi danas i sutra u celoj zemlji, a u četvrtak, 14. jula, u centralnim, južnim i istočnim krajevima.

U Banatu, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar (topla košava), a u ostalim krajevima slab vetar, promenljivog smera.

Najniža temperatura od 13 do 20 stepeni, na području Beograda i južnog Banata do 24, a najviša od 34 do 37 stepeni.

U Beogradu će danas biti sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće umeren vetar, pre podne i sredinom dana povremeno jak, jugoistočni (topla košava). Najniža temperatura biti oko 23, najviša oko 35 stepeni.

U Srbiji će u sredu, prema izgledima vremena za sedam dana, do 19. jula, biti pretežno sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura od 34 do 38 stepeni.

U donjem Podunavlju i Banatu duvaće umeren, povremeno jak jugoistočni vetar (topla košava). Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije, a u četvrtak do kraja dana i u ostalim krajevima očekuje se osveženje, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode.

Od petka do kraja sedmice promenljivo oblačno i znatno svežije sa čestom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova.

Od ponedeljka pretežno sunčano uz postepen porast temperature, saopštio je RHMZ.

(Telegraf.rs/Tanjug)