MONSTRUM IZ ŽITIŠTA MOŽE DA IZBEGNE MAKSIMALNU KAZNU? Hoće da robija samo 10 godina!

U korist masovnog ubice, ide činjenica da ranije nije osuđivan, što u njegovom slučaju predstavlja olakšavajuću okolnost

Siniša Zlatić (38), koji je usmrtio pet a ranio 22 osobe u kafiću "Makijato" u Žitištu, pokušava promenom odbrane i iskaza da izvuče olakšavajuće okolnosti koje će ga spasiti kazne od 40 godina zatvora, prenosi Srpski Telegraf.

DOBAR KOMŠIJA, ŽIVI NA SELU, NIJE OSUĐIVAN: Ovo je profil MASOVNOG UBICE u Srbiji!

U korist masovnog ubice, kako prenose domaći mediji, ide činjenica da ranije nije osuđivan, što u njegovom slučaju predstavlja olakšavajuću okolnost.

Čak iako se to ne uzme u obzir, postoji mogućnost da se utvrdi da je bio neuračunljiv, što bi takođe uticalo na smanjenje kazne, piše Srpski Telegraf.

UBICA IZ ŽITIŠTA JE UZORAN ZATVORENIK: Evo kako provodi dane u pritvoru

Zlatić je ubio svoju bivšu ženu Dijanu (30) i još četiri nevine žrtve, a na saslušanju u policiji izjavio kako se ne kaje i da su svi i trebali da budu mrtvi.

- Bio je bahat i prema inspektoru koji ga je saslušavao, i ponašao se kao da ga brutalan zločin ne dotiče. Međutim, u tužilaštvu je promenio priču, odjednom se pokajao, rekao da mu je žao žrtava, pa se čak i rasplakao. To je uradio verovatno po savetu advokata - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

OTAC ĐORĐA RAIĆA KOJI JE PREŽIVEO MASAKR U ŽITIŠTU: Došao je na vikend, najbitnije da je živ!

Zlatić je dobio advokata po službenoj dužnosti, da bi potom pripremljen i "slomljen od boli i tuge" zbog zločina koji je Žitište zavio u crno, u tužilaštvu ronio krokodilske suze s jednim ciljem - da ne provede ceo život iza rešetaka.

Advokat Nebojša Milosavljević rekao je za Srpski Telegraf da ovaj slučaj nije jednostavan i da je presudna uloga sudskih veštaka koji bi trebalo da se izjasne o Zlatićevoj uračunljivosti u trenutku izvršenja dela.

SIN UBIJENE DIJANE POSETIO MAJČIN GROB: Mali Nemanja sve vreme plače za tragično nastradalom

- Motiv je bila ljubomora koja je dovela do gneva visokog intenziteta, i pomračila svest okrivljenog. Momenat samog ubistva bio je njegovo pražnjenje, a ovde je sporna samo njegova uračunljivost - kaže Milosavljević.

Advokat objašnjava da je minimalna kazna za ubistvo 10 godina, a maksimalna od 30 do 40 godina zatvora.

MISTERIJA MONSTRUMOVE KUĆE U ŽITIŠTU: Niko ne zna šta policija čuva, meštani U STRAHU OD OSVETE!

- Veoma je bitna procena psihologa i neuropsihijatra, ali i olakšavajuće okolnosti koje idu u prilog okrivljenom. Sve to utiče na određivanje kazne. Ako se, na primer, utvrdi da je Zlatić krivično neodgovoran, izreći će mu se mera bezbednosti obaveznog lečenja, odnosno doživotna robija - dodaje Milosavljević.

Poznati advokat dodaje da će se u postupku utvrditi da li je Zlatić konzumirao alkohol ili drogu.

OTVOREN NAMENSKI RAČUN: Pomozimo porodicama ubijenih u MASAKRU U ŽITIŠTU!

- Prijatelji i komšije će tokom saslušanja svedočiti kakav je bio brak supružnika, da li je bilo znakova ljubomore, da li je žena provokativno izgledala i kod muža izazivala burne reakcije koje nije mogao da kontroliše. Sve su to važni elementi koji moraju da se utvrde - zaključio je on.

(Telegraf.rs)