OLUJA SA GRADOM RAZORILA EVROPU: Ulice potopljene, automobili polupani, vetar sve nosi (FOTO) (VIDEO)

Nevreme i olujni vetrovi prethodnih dana, pored naše zemlje, zahvatili su i centralnu i jugoistočnu Evropu. Koliko je bilo opasno, možete videti na neverovatnim fotografijama i snimcima

Nevreme, crni oblaci i oluja nisu zahvatili samo našu zemlju. Vremenske nepogode prethodnih dana pogodile su više zemalja u Evropi, među kojima su i Poljska, Rumunija, Italija, Mađarska, Rusija i Hrvatska.

PRIRODA SE POIGRALA PRIREDIVŠI NAM SPEKTAKL: Pogledajte nebo iznad Save večeras! (FOTO)

Četvoro ljudi je poginulo, a nekoliko je povređeno u snažnom nevremenu koje je u pred kraj prošle nedelje pogodilo Poljsku.

Jedan 61-godišnji muškarac je poginuo kada se na njegov automobil srušilo stablo u centralnoj Poljskoj, dok je dvoje suvozača hospitalizovano sa teškim povredama.

Još dvojica muškaraca su poginula kada se na njih srušio zid na severozapadu zemlje, dok se jedna žena utopila kada se srušio most koji je prelazila u severnom gradu Elbagu.

 

Snažni vetrovi su čupali stabla i rušili krovove širom Poljske, dok su jake kiše izazvale nekoliko lokalnih poplava.

U istom periodu, jak i olujni jugo je u Splitu čupao stabla i lomio delove fasada, a zbog opasnosti od pada dela fasade sa stambene zgrade bila je zatvorena i jedna ulica.

U Splitu je došlo i do nekoliko incidenata zbog olujnog vetra koji duva više od 110 kilometara na sat. Najpre je u samom centru grada jugo srušio stablo koje je palo na raskrsnici i poklopilo službeno policijsko vozilo.

KADA VIDITE ŠTA SE SRUČILO NA PANČEVO, POZLIĆE VAM: Nezapamćena kataklizma na zemlji i na nebu! (FOTO) (VIDEO)

U Istri je bila slična situacija. Ulicama je potekla bujica koja je nosila sitno kamenje i značajno otežavala saobraćaj, a vatrogasci su imali velik broj intervencija. Osim ekstremno obilne kiše, koja je pričinila znatne štete na poljoprivrednim kulturama, bilo je i grada.

U Rusiji je takođe bilo nemilih scena, kada je usled nevremena poginulo 11 osoba, od kojih desetoro dece, u nesreći na jezeru u Prjažinskom regionu Karelije, u Rusiji.

U Italiji je pre dva dana, u kasnim popodnevnim satima, krenula intenzivna oluja, u južnoj provinciji Fođa. Oluja sa gradom posebno je pogodila grad Lesinu, u kojem je došlo do značajne štete, posebno za poljoprivredu.

Na ulicama su mogli da se vide komadi leda i snega, usled jake količine grada.

Rumunija i Mađarska su imale sličnu nepogodu kao Srbija. Jako nevreme i crni oblaci nadvili su se nad Temišvarom, što možete videti i na fotografijama.

(Telegraf.rs)