(UŽIVO) PRATITE OVDE DA LI NAS OČEKUJE HAOS: Pogledajte kuda idu CRNI OLUJNI OBLACI i da li nam preti TORNADO

Posle snažnog nevremena koje je sinoć pogodilo veći deo Srbije, očekuje se stabilizacija vremena, da bi do kraja nedelje uticaj ciklona ponovo jačao

Tornado koji je juče pogodio Pančevo i nevreme koje je tutnjilo u većem delu Srbije, napravilo je ogromnu materijanu štetu, porušilo krovove, uništilo automobile, a mnoge poljoprivredne površine ostale su potopljene. Meteorolozi elementarne nepogode najavljuju sve do kraja juna.

OVAKO JE TORNADO PROTUTNJAO PANČEVOM: Pogledajte zastrašujuću pijavicu! (VIDEO)

- Narednih dana biće slabljenja uticaja ciklona, pa će od četvrtka do nedelje biti slabljenja pljuskova i grmljavina do potpunog prestanka. Međutim, od nedelje, ponovo jača ciklon i donosi nepogode - rekao je meteorolog, Nedeljko Todorović, povodom velikog nevremena koje je juče, a i prethodnih dana zahvatilo Srbiju.

NEVREME U BEOGRADU NAPRAVILO GEJZIR: Čudo u centru grada! (FOTO)

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, popodne i uveče ponegde sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Samo u Banatu ujutru će biti oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i promenljiv vetar. Jutarnja temperatura biće od 15 do 21 stepeni, a najviša dnevna od 26 do 33 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kretanje oblaka iz minuta u minut možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)