TRAMP NA UDARU ŠPIJUNA: Ruska vlada hakovala Demokratski nacionalni komitet?

Hakeri su došli do čitave baze podataka o najizglednijem kandidatu Republikanske stranke za predsednika SAD Donaldu Trampu

Ruski hakeri upali su u kompjutersku mrežu Demokratskog nacionalnog komiteta ukravši pritom čitavu bazu podataka o najizglednijem kandidatu Republikanske stranke za predsednika SAD Donaldu Trampu, saopštio je DNK.

Predsedavajuća Komiteta Debi Vaserman Šulc je taj incident nazvala ozbiljnim i navela da je DNK brzo preduzeo mere "da se uljezima zabrani pristup i osigura mreža", prenela je agencija AP.

List "Vašington Post", koji je prvi objavio vest o upadu ruskih hakera, naveo je da su hakeri ozbiljno ugrozili kompjuterski sistem komiteta, koji je sadržavao podatke iz istraživanja opozicije o Trampu.

Vlasniku Facebooka su profil na Twitteru hakovali jer je koristio GLUPU ŠIFRU

DNK navodi da hakeri, po svoj prilici, nisu imali pristup finansijskim i ličnim informacijama. Oni su čak mogli da čitaju i mejlove i sadržaje četova, navodi "Vašington Post", pozivajući se na anonimne zvaničnike Komiteta i stručnjake za bezbednost.

HAKERI UKRALI 65 MILIONA ŠIFRI, DA LI JE I VAŠA MEĐU NJIMA? Svi korisnici ove DRUŠTVENE MREŽE su ugroženi!

CrowdStrike, firma koja se bavi sigurnošću na internetu, potvrdila je danas da je došlo do hakovanja i da su nalogodavci tog akta iz ruske vlade.

(Telegraf.rs / Izvor: usatoday.com)