"TAMO DALEKO" KAKVO NIKAD NISTE ČULI: Dečica na manifestaciji "Boje Indonezije" oduševila publiku! (VIDEO)

Najmlađi učesnici su na tradicionalnom instrumentu angklung odsvirali melodiju čuvene pesme "Tamo daleko"

Indonežanski ambasador Hari Ričard Džejms Kandu, otvorio je manifestaciju "Boje Indonezije", koja je održana 10. juna u Narodnom pozorištu. Ovo je zapravo nastavak šire akcije koja treba da približi Srbiji kulturu ove zemlje. Specijalno za ovu priliku, najmlađi učesnici manifestacije su na tradicionalnom instrumentu angklung odsvirali čuvenu melodiju pesme "Tamo daleko".

BEOGRADSKA NOĆ U BOJAMA INDONEZIJE: Scenski spektakl u Narodnom pozorištu (FOTO) (VIDEO)

Kroz priče i legende praćene tradicionalnim indonežanskim plesovima, predstavili su i dočarali kulturu ove divne zemlje u okviru ove manifestacije. Likovi Semara i Devi Šri vodili su publiku kroz ovo putovanje, koje počinje na Džakarti, a završava se na Sumatri. Devi Šri je boginja plodnosti, koja je svom narodu pored najvrednijeg pirinča, podarila i instrument angklung.

INDONEŽANSKA NOĆ KULTURE: Boje, ples i teatar daleke zemlje u Narodnom pozorištu

Nastupule su dve plesne grupe, dok je lutke pomerala Ana Popović, koja je kao dobitnica stipendije Vlade Indonezije, provela godinu dana u toj zemlji. Pored ovoga, na scenu su nastupili i najmlađi učesnici, koji su na tradicionalnom instrumentu angklung, odsvirali melodiju čuvene pesme "Tamo daleko".

Pogledajte video:

(V.S.)