Lekovi "Hemofarma" direktno apotekama

Farmaceutska kompanija uvodi novi model snabdevanja, koji će omogućiti bolji nadzor nabavke i brže reagovanje u slučajevima smanjenja zaliha

Kompanija "Hemofarm" od sada će svoje proizvode direktno distribuirati državnim apotekama, kako bi  smanjila složenost lanca snabdevanja i lekove približila potrošačima.

Generalni direktor ove kompanije Volfram Hajniš kaže da se model direktne distribucije apotekama, zasnovan na iskustvima zemalja sa uređenim farmaceutskim tržištem, pokazao kao veoma uspešan.

- Naša namera je da svi naši lekovi, po razumnoj ceni, bezbedno, sigurno i na najbrži način stignu do krajnjih potrošača. Direktna distribucija nam omogućava bolji nadzor nabavke i brže reagovanje u slučajevima smanjenja zaliha - rekao je Hajniš.

On je dodao da je razvoj ovog modela planiran i na regionalnom nivou, što će unaprediti distribuciju i u zemljama u okruženju.

Hajniš je najavio da će "Hemofarm" nastaviti saradnju i sa veledrogerijama i distributerima, kako bi se obezebedila što bolja snadbevenost tržišta lekovima, koristeći više distributivnih kanala istovremeno.

(M. S. / Tanjug)