MIGRANTI SE PROSTITUIŠU ZA 2 EVRA: Izbeglice u Grčkoj primorane da se bave najstarijim zanatom

Do sada je bilo izveštavano samo o devojkama sa Bliskog Istoka koje su na ovaj način zarađivale za život u azilima širom Evrope, ali sada sve više uzima maha i prodavanje muških tela

Desetine migranata iz Sirije i Avganistana primorane su na pružanje seksualnih usluga, i to za samo par eura, ne bi li preživeli u Grčkoj.

IZBEGLICE NEMAJU KUD: Bugari podigli 35 kilometara žice na granici sa Turskom

Prema pisanju Global Posta, ovi muškarci, uključujući i neke tinejdžere, odali su se prostituciji čim su stigli u Atinu.

Dok neki od njih ove usluge naplaćuju i po (celih) 30 evra, pojedinci prihvataju i po dva, jer ih "sramota da traže više".

Do sada je bilo izveštavano samo o devojkama sa Bliskog Istoka koje su na ovaj način zarađivale za život u azilima širom Evrope, ali sada sve više uzima maha i prodavanje muških tela.

Mladi Avganistanac Abdul kaže da nije imao novca, a da emigrantima nisu na raspolaganju pošteni poslovi.

- Ovde možete da prodajete drogu, seks ili da radite za krijumčare, tražeći im mušterije. Nisam imao ni 20 centi u džepu. Bio sam ljut i primoran da izaberem ovo. Imali smo samo jednu nadu, a to je da će granice biti otvorene. Pošto nisu, a nemamo novca da odemo bilo gde, ne znam šta ću da radim - kaže Abdula, koji živi u prihvatnom centru sa više od 40.000 migranata.

(Telegraf.rs / Izvor: Independent)