Biciklista devetogodišnjem dečaku razbio lobanju!

"Radi se o prelomu lobanje u potiljačnom delu s manjom kontuzijom mozga u čeonom predelu. Dete je sada stabilno, određena mu je terapija, ali nastavljamo s njegovim posmatranjem", kaže dr Nebojša Stefanović

Devetogodišnji Nišlija D.J. teško je povređen u niškom parku “Čair” kada je na njega biciklom naleteo za sada nepoznati dečak!

Biciklista je mališana odbacio na ivičnjak, on je glavom udario u beton i zadobio prelom lobanje zbog čega je zbrinut na niškoj Neurohirurškoj klinici.

Nebojša Stojanović, direktor ove zdravstvene ustanove, saopštio je da se dečak oporavlja, ali da je njegova povreda veoma ozbiljna.

- Radi se o prelomu lobanje u potiljačnom delom s manjom kontuzijom mozga u čeonom predelu. Dete je sada stabilno, određena mu je terapija, ali nastavljamo s njegovim posmatranjem – rekao je za naš portal Stojanović.

Nezgoda se dogodila naočigled majke i tetke povređenog mališana.

- Deca su se igrala u parku kada je iznenada velikom brzinom na mog sestrića naleteo dečačić na biciklu. Vozio je velikom brzinom, jer se biciklom spustio niz obližnje stepenište i bukvalno je pokosio malog. On je pao na beton, mnogo je krvario, odmah smo pozvali Hitnu pomoć i dete je prebačeno u bolnicu – priča tetka povređenog mališana.

Maloletnik  koji je izazvao ovu nesvakidašnju nezgodu takođe je pretrpeo veliku traumu.

- Taj dečak ima možda trinaest, četrnaest godina, ali ne znamo njegov identitet. Kad je video šta je uradio, ostao je tu pored nas, ali nikome nije palo na pamet da u toj situaciji od njega uzima podatke – objašnjava ova žena.

Policija je saopštila da je u toku utvrđivanje svih okolnosti vezanih za ovaj događaj, a nadležni iz komunalnog preduzeća “Gorica” koji se staraju o gradskim parkovima,  ističu da je zbog neodgovornih Nišlija ugrožena bezbednost mališana.

- U “Čairu” postoji poligon za bicikliste i signalizacija, ali umesto na ovom mestu, deca na biciklama jurcaju i po pešačkim stazama. U park  se ulazi i na motociklima, pa čak i sa automobilima. Potrebno je da reaguju komunalne službe i počnu s kažnjavanjem bahatih vozača, jer njima nije mesto u najvećem niškom parku – kaže Slobodan Đorđević, direktor sektora “Zelenilo” komunalnog preduzeća “Gorica”.

(V.A.)