BRUTALNO MUČEN: Ovaj čovek je pet godina trpeo teror Islamista, a pobegao je zahvaljujući jednom od njih! (FOTO) (VIDEO)

Zarobljen je nakon ubistva njegovog oca, koji je bio guverner, a javno se protivio Zakonu o blesfemiji. Prema tom zakonu, svako vređanje islama kažnjavalo se smrću

Šahbaz Tasir proveo je pet godina  u zarobljeništvu Islamske države uz redovna mučenja i izgladnjivanja, a živu glavu izvukao je zahvaljujuci talibanima.

AMERIKANCI ĆE TUŽITI ODGOVORNE ZA 11. SEPTEMBAR: Predlog tog zakona prošao Senat (FOTO) (VIDEO)

Novinarka Kristian Amanpur, je sa Šahbazom razgovarala dva meseca nakon sto su ga nizom srećnih okolnosti oslobodili. Tasir je otet krajem leta 2011. u njegovom rodnom gradu Lahoru u Pakistanu. Danas živi spokojno sa suprugom i decom.

Zarobljen je nakon ubistva njegovog oca, koji je bio guverner, a javno se protivio Zakonu o blesfemiji. Prema tom zakonu, svako vređanje islama kažnjavalo se smrću.

Pripadnici Islamske države su ga oteli, a u zatočeništvu brutalno mučili:

DŽIHADISTI UNIŠTILI HRIŠĆANSKO GROBLJE: Leševi na zemlji, razbijeni sanduci i spomenici (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

- Počupali su mi sve nokte. Prvog dana počeli su sa 100 udaraca gumenim bičem, da bi sledećeg nastavili sa 200. Sekli bi mi leđa noževima, a onda utrljavali so. Zašivali su mi usta i izgladnjivali me. Sekli su mi meso s leđa i ostavili me da krvarim cele nedelje bez ikakve medicinske pomoći - prisećao se u svojoj ispovesti Tasir silnih užasa koje je, nekim čudom preživeo.

- Kad bi otmičari nazvali moju majku, nisam s njom razgovarao ja, nego oni. Ja sam im bio samo sredstvo. Ali sam naučio da se usredsredim na njen glas. Jako sam voleo da je čujem - objasnio je nesrećni čovek.

KRVAVI UTORAK, TERORISTI NE ODUSTAJU: Novi bombaški napad, izmasakrirano 19 ljudi! (FOTO)

Pogledajte video:

Glas njegove majke pomagao mu je da izdži teške dane. U novembru 2015. kada su se sukobili avganistanski talibani i islamisti iz Uzbekistana, u nastaloj gužvi uspeo je da pobegne. Upao je u šake talibana, koji su pokazali humanost i pustili ga na slobodu. Bila je ova godina, 29. februar, Šahbaz zarastao u bradu, duge kose, neprepoznatljiv i izgubljen u gradiću Kučlaku na severozapadu zemlje. Jedan taliban pozajmio mu je mobilni kako bi se javio svojoj majci.

- Neverovatno kako čovek naiđe na humanost na najneočekivanijim mestima - rekao je setivši se dana kad su ga pustili na slobodu.

Njegova majka je za CNN podelila prvi utisak pošto je ugledala svog sina na vratima:

- Pojavio se kući kao iz vedra neba, tako naglo, da još uvek ne mogu da verujem da su ga oslobodili - ispričala je ona.

Šahbaz danas uživa uz svoju suprugu, odlazi na utakmice s prijateljima, druži se s bratom, uživa u svakom trenutku svog života.

- Kada sam ponovo video svoju decu, zaplakao sam prvi put posle četiri i po godine, ovaj put od sreće. Pobegao sam od smrti kako bih mogao da slavim uspomenu na svog oca - rekao je na kraju.

(Telegraf.rs / Izvor: Express.hr)