U ovoj zemlji SVAKI GRAĐANIN će primati platu od 2.600 evra mesečno, a da ne radi NIŠTA!

Postoji samo jedan problem, građani ove zemlje to ne žele

Pošto nema istraživanja na temu šta bi se desilo u društvu ako svima date platu bez ikakvih obaveza, takva vrsta prihoda ostaje samo san. 

Sve to bi moglo da se promeni 5. juna kada će Švajcarska glasati o tome hoće li uvesti osnovni prihod za sve. Švajcarci su proveli prethodne dve godine čekajuči referendum, kojim bi se garantovalo minimum od 2.600 dolara mesečno svakom odraslom Švajcarcu.

ATLANTIC GRUPA širi poslovanje i osvaja nova tržišta!

Ovakva test istraživanja pojavljuju se širom sveta. U Nemačkoj i Keniji, privatne organizacije skupljaju novac da bi pokrenule svoje inicijative o platama i da bi proučavale uticaj koji bi to imalo na rad i stil života.

Ali, Švajcarska bi mogla da bude prva zemlja koja bi uvela nacionalni osnovni dohodak, pokazujući tako svetu šta se desi kada obezbediš socijalnu sigurnost svakom odraslom stanovniku.

PRAVA ISTINA O AMERICI: Koliko ljudi zaista imaju novca i kako STVARNO žive

Postoji samo jedan problem, Švajcarci to ne žele. Neka istraživanja pokazuju da bi za odgovor "da" birači pružili samo 40 posto podrške, a druga pokazuju i manju podršku, svega 24 odsto.

Političari u Švajcarskoj koristili su za tu inicijativu izraze kao " najopasnija i najštetnija inicijativa koja je ikad bila pokrenuta" i "otkočena ručna granata koja preti da razori čitav sistem u komadiće".

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)