POSLE OVE LITURGIJE SRPSKA CRKVA SE ZAPALILA i izgorela do temelja! (FOTO) (VIDEO)

Poslednja liturgija u Crkvi Svetog Save u Njujorku dogodila se 1. maja na pravoslavni Uskrs, a istog dana, oko 19 sati po lokalnom vremenu, zahvatio ju je ogroman požar

Isti dan nakon uskršnje liturgije, Crkva Svetog Save u Njujorku izgorela je u katastrofalnom požaru, a tog dana, samo nekoliko sati ranije, liturgiji je prisustvovalo nekoliko stotina vernika.

DIM KULJA KA NEBU, LJUDI SE KRSTE: Srpska crkva na Vaskrs nestaje pred očima vernika!

Poslednja liturgija u ovoj crkvi, koja potiče iz 19. veka, održana je u skladu sa pravoslavnim običajima. Na fotografijama koje su objavljene na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove crkve, vide se kako su se vernici pričešćivali, dobijali ofarbana jaja, slušali molitve i uživali u najvećem hrišćanskom prazniku.

SVODOVI, IKONE I VITRAŽI SADA SU PEPEO: Ovako je srpska crkva izgledala pre požara!

Crkva Svetog Save nalazi se na Menhtenu, tačnije na Zapadnoj 25. ulici, između Pete Avenije i Avenije Amerika.

GORE PRAVOSLAVNE SVETINJE ŠIROM SVETA: Grčka, srpska, makedonska i ruska crkva do temelja spaljene!

U gašenju požara, koji je izbio oko 19 sati po lokalnom vremenuučestvovalo je čak 168 vatrogasaca, saopštila je vatrogasna služba, dodajući da je požar posle tri sata gašenja stavljen pod kontrolu.

- Šteta je tako velika da ne može da se nađe tačka gde je požar izbio. Krov je bio drveni i više ga nema – rekao je portparol vatrogasne službe Frenk Gribon.

Kako je Crkva Svetog Save u Njujorku izgledala pre požara, pogledajte OVDE.

Pogledajte video požara:

(Telegraf.rs)