Večeras je Noć muzeja 2012!

Šezdeset i šest mesta u Srbiji otvoriće kapije svojih muzeja, pozorišta, bioskopa i klubova, a sve to u sklopu održavanja devete po redu manifestacije Noć muzeja. Telegraf.rs vam preporučuje koje postavke treba videti i u kojim gradovima

Deveta po redu manifestacija Noć muzeja 2012 počinje večeras, a obeležiće je razne pozorišne predstave, projekcije filmova i muzejske postavke u 66 gradova i opština širom Srbije.

Noć muzeja u Beogradu počinje u 18 sati, a biće održana na 67 mesta u gradu, sa više od 100 zanimljivih sadržaja, i traće do 2 sata iza ponoći.

Radi lakšeg snalaženja, dobre organizacije i što manje gužve Beograd je podeljen na sedam zona: Dorćol, Kalemegdan, Knez Mihailova, Trg Nikole Pašića, Bulevar - Slavija - Kneza Miloša, Topčider - Senjak - Dedinje i Zemun.

Sa kartom koja košta 400 dinara posetioce očekuju popusti u knjižari "Plato" i besplatno krstarenje Beogradom.

Telegraf.rs vam preporučuje koja dešavanja i u kojim gradovima ne smete da propustite u ovogodišnjoj Noći muzeja:

Najzanimljiviji događaji u Noći muzeja u Beogradu:

Muzej FK Crvena Zvezda - "Susret sa legendama fudbalskog kluba".

Muzej jugoslovenske kinoteke - "Radionica skiciranja likova iz stripa".

RTS – Nastup hora "Kolibri", kao i koncert "Big Benda".

"Pogled u Teslinu sobu" - posetioci premijerno mogu videti kako je izgledala soba 3327 na 33. spratu hotela "Njujorker", gde je poslednjih 10 godina živeo čuveni naučnik.

"Ekskluzivni portreti" - postavka u "Kući legata" posvećena prijateljstvu Ljubice Cuce Sokić i Ivanke Šane Lukić Šotre. Samo u Noći muzeja izloženo je pet Šaninih radova, među kojima je i autoporteret, koji je poklonila fudbaleru Aleksandru Tirnaniću.

"Duh starog Beograda" - posetioci će moći da se provozaju oldtajmerom na čajanku, gde će slušati stare ploče, a uz zvuke kvinteta "Infiniti", hora "Lučinuška" i "Brass Sense".