TROJE DECE UBILO SE ZA SAMO TRI MESECA! Ovi CRNI PODACI podigli su Srbiju na noge

Troje dece uzrasta 13 i 14 godina se ubilo ove godine, a jedna devojčica je samo čudom uspela da preživi pokušaj da sebi oduzme život. Ako ove godine bude još takvih slučajeva, 2016. će biti najtragičnija po pitanju suicida dece

Ova godina će, između ostalog, najverovatnije biti zapamćena po seriji samoubistava dece, budući da se u Srbiji, za samo mesec dana ubilo troje njih, što je još šokantnije ako se ima u vidu da je u prethodnih pet godina diglo ruku na sebe četvoro maloletnika.

Sa ovog mesta Marija Belčić (13) skočila je u sigurnu smrt: NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U NEGOTINU (FOTO)

Troje dece uzrasta 13 i 14 godina se ubilo ove godine, a jedna devojčica je samo čudom uspela da preživi pokušaj da sebi oduzme život. Ako ove godine bude još takvih slučajeva, 2016. će biti najtragičnija po pitanju suicida dece.

Podsetimo da je najpre dečak Sava J. (14) iz sela Gradinovci kod Titela, pucao sebi u glavu, očevom lovačkom puškom. Zatim se Betina B. (13) iz Sente obesila u porodičnoj kući. Ovaj slučaj nije toliko medujski ispraćen, a najverovatniji motiv je neuzvraćena ljubav.

Početkom aprila, Marija B.(13) iz Negotina je prvo nestala tokom noći iz porodične kuća, a onda su je našli kod Tehničke škole, odakle se bacila sa silosa. Motiv nije utvrđen.

Učenica Dragana M.(16) je pod nerazjašnjenim okolnostima, pala sa trećeg sprata zgrade Trgovačke škole u Hilandarskoj ulici u Beogradu.

Posle 10 dana je preminula u Urgentnom centru, a policija nije potpuno utvrdila sve detalje istrage.

Lara K.(15) iz Obrenovca, u martu je skočila sa Brankovog mosta. Prilikom pada od 15 metara, završila je na betonu u Karađorđevoj ulici. Nakon toga je prebačena u Urgentni centar, gde su lekari, srećom, uspeli da spasu njen život.

Klinički psiholog Branka Kordić kaže da slučaj samoubistava nije zadesio samo Srbiju, već i ceo svet. Roditelji su u nemogućnosti da se posvete svojoj deci u kritičnim godinama puberteta, jer rade po ceo dan.

- Problem je što živimo u zemlji u kojoj nemamo izgrađen sistem vrednosti. Deca žele da kazne roditelje činom samoubistva, koji poručuje "zašto mi niko nije pomogao" - rekla je Kordićeva.

(Telegraf.rs)