U EVROPSKOM PARLAMENTU PRISTALICE ISIS-a? Kod zaposlenih pronađeni propagandni diskovi radikalnih islamista

Obojica vozača, jedan u Briselu, a drugi u Strazburu, otpušteni su i policija vodi istragu

Evropski parlament navodno je angažovao vozače sa stalnim zaposlenjem u jednoj privatnoj kompaniji, ne znajući da je reč o simpatizerima "Islamske države".

ULAZIO GDE JE HTEO: Nadžim Lašraui, briselski džihadista, jedno vreme čistio Evropski parlament?

Ovo je preneo nemački list "Špigl", pozivajući se na neimenovane izvore koji tvrde da su kod dvojice vozača pronađeni diskovi sa propagandnim materijalom ISIS-a.

Ovaj dnevnik navodi da su obojica vozača, jedan u Briselu, a drugi u Strazburu otpušteni i da policija vodi istragu.

Evropski parlament odbio je da komentariše izveštaj iz bezbednosnih razloga. Niko iz belgijske policije nije bio dostupan za bilo kakaU Ev komentar.

"Špigl" piše da usled indikacija da pojedini vozači imaju kriminalne dosijee, Evropski parlament je početkom sedmice doneo odluku da više ne angažuje osoblje iz privatnih kompanija već samo direktno zaposlene, što će doneti i dodatne troškove od 3,7 miliona evra.

Prema pisanju lista, trenutno 65 vozača radi u Briselu za 751 poslanika Evropskog parlamenta i 85 u Strazburu, uz još 23 vozača angažovana u parlamentu.

Podsetimo, jedan od bombaša samoubica koji se razneo u Briselu u terorističkom napadu 22. marta, takođe je radio u zgradi Evropskog parlamenta.

(Telegraf.rs / Tanjug)