OVO JE PRAVI POVRATNIK: Pao na skijanju, završio u šumi i borio se s vukovima (VIDEO)

Britanac je na planini u Bugarskoj doživeo incident koji ga zamalo nije koštao života

Britanski skijaš pobegao je od čopora vukova u čarapama nakon što je, dok je bio na odmoru u Bugarskoj, skijajući se slučajno skrenuo sa staze i zabio se u drvo.

JEZIVA I TUŽNA SCENA: Vukovi poklali 19 jelena, misterija zašto ih nisu pojeli (FOTO)

Džanvir Sandu umalo je izgubio obe noge nakon što je skinuo pancerice kako bi mogao da pobegne od predatora koji su ga lovili kroz duboki sneg, prenosi Jutarnji list.

- Nisam pao u nesvest, ali sam bio u šoku. Krv mi je curila iz nosa od udarca u stablo. Tada sam ugledao tri vuka na samo 30 metara udaljenosti koji su krenuli prema meni. Počeo sam da trčim uz planinu. Peo sam se oko 45 minuta, bilo je teško. Zapao sam u sneg do struka. Još uvek sam bio u pancericama pa sam ih se morao rešiti. Nisam razmišljao o nogama, samo sam hteo da preživim.

 

30-godišnjak je kazao kako je uspeo da se popne na drvo, gde je proveo ledenu noć i jeo sneg kako ne bi dehidrirao.

Tokom noći ugledao je svetiljke tima za spasavanje, ali su bili predaleko da bi ih dozvao, a nije imao ni signala na mobilnom telefonu.

Kad se razdanilo, usudio se da siđe s drveta i hodao je satima pre nego što je došao do puta gde ga je pronašla jedna porodica iz Rumunije i odvela na sigurno.

Ipak, mladi skijaš koji je završio u bolnici u Sofiji, zbog ove ledene avanture mogao bi da ostane bez desnog palca.

- Najbolja stvar koja mi se dogodila jeste kad sam video automobil. "Preživeću", pomislio sam - ispričao je Sandu koji je kazao kako je nakon nesreće pogledao film s Leonardom Dikaprijem "Povratnik" i kako su ga mnoge scene podsetile na trenutke koje je i sam proživeo.

(Telegraf.rs)