SRPSKI HOROR: Tetka osumnjičena da je istukla sestričinu (13) drškom od metle, jer JOJ JE UZELA ŠNALU!

I. C. (13) je u ponedeljak na času prvo ispričala nastavnici, a kasnije i školskom pedagogu, da ju je tri dana ranije drškom za metle tukla tetka M. Z.

Protiv M. Z. iz Glušaca kod Bogatića, podneta je krivična prijava jer se sumnjiči da je sestričinu tukla zbog šnale za kosu.

I. C. (13) je u ponedeljak na času prvo ispričala nastavnici, a kasnije i školskom pedagogu, da ju je tri dana ranije drškom za metle tukla tetka M. Z, piše Blic.

Ona je skupila hrabrost i prijavila porodično nasilje tek kada je kroz prozor učionice ugledala patrolu policije koja je bila u neposrednoj blizini škole u koju ide.

Sva uzbuđena, obratila se nastavnici i rekla da hoće da prijavi policiji kako ju je tetka tukla drškom od metle i da se plaši da će ponovo dobiti batine kada se vrati iz škole. Ispričala je da ju je tetka tukla jer je mislila da je ona uzela njene šnale za kosu.

Kako ovaj list nezvanično saznaje, devojčicu je posle prijave porodičnog nasilja pregledao lekar u ambulanti u Glušcima, a kasnije je u prisustvu socijalnog radnika Centar za socijalni rad iz Bogatića dala izjavu u policijskoj stanici u tom mestu.

Blic takođe nezvanično saznaje i da je lekar utvrdio da je bilo nasilja nad devojčicom. Osim ogrebotina, doktorka je konstatovala više hematoma veličine oko dva centimetra na rukama i potkolenici.

Tetka M. Z. je posle prijave nasilja u porodici smeštena na Odeljenje psihijatrije u šabačkoj bolnici, a zamenik tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu je naložio da po otpustu iz bolnice ona bude privedena na saslušanje kod tužioca.

Trinaestogodišnja devojčica I. C. živi u domaćinstvu s majkom i tetkom. Majka boluje od multiple skleroze, a ni tetka nije dobrog zdravstvenog stanja.

Inače, ova prijava je otkrila i da dete živi u teškim uslovima. Sada je sama s bolesnom majkom, a Centar za socijalni rad je odmah angažovao medicinske sestre da obema pruže negu i  pomoć.

(Telegraf.rs)