UŽASAN POŽAR NA BAZENIMA U "ČAIRU": Zapalio se grejač, vatra zahvatila dve saune!

- Grejač u jednoj od sauna se zapalio odmah nakon što ga je radnik uključio, a vatra se brzo proširila i na drugu saunu. Šteta je ozbiljna - rekao je direktor SC "Čair" Dragan Perić

Na zatvorenim bazenima Sportskog centra "Čair" u Nišu danas je izbio požar u kome su ozbiljno oštećene dve od četiri saune.

PRE 12 GODINA JE GORELA SRPSKA SVETINJA: Misterija velikog požara na Hilandaru još nije otrkivena! (FOTO) (VIDEO)

Kako je za agenciju Beta rekao direktor SC "Čair" Dragan Perić, požar je izbio nešto posle 13 čaova, a zaposleni su brzo reagovali i uspeli da ga ugase pre dolaska vatrogasaca.

- Grejač u jednoj od sauna se zapalio odmah nakon što ga je radnik uključio, a vatra se brzo proširila i na drugu saunu. Šteta je ozbiljna, biće potrebna kompletna rekonstrukcija obe saune - rekao je Perić.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući zaposlenima koji su brzo reagovali, vatra nije zahvatila ostale prostorije na bazenima.

- Uprkos tome što nikakve druge štete na bazenima nije bilo, suspendovali smo sve današnje aktivnosti sportskih klubova - rekao je Perić.

U toku dana, dodao je on, bazene će kontrolisati nadležne inspekcije, kao i policijske službe kako bi bio ustanovljen uzrok paljenja grejača.

Perić je rekao i da zaposleni pretpostavljaju da je uzrok izbijanja požara dotrajalost grejača i velika koncentracija vlage u saunama.

Zatvoreni bazeni SC "Čair" u toku prošle godine su rekonstruisani, ali radovima nije bio obuhvaćen kompletan objekat.

(Telegraf.rs/ Beta)