SPEKTAKULARNA ZAVRŠNICA: Džos Stoun poziva na Nišvil (FOTO) (VIDEO)

Jedna od najpoznatijih svetskih soul pevačica prvi put dolazi u Srbiju

Jedan od najboljih soul vokala današnjice, britanska pevačica Džos Stoun, zatvoriće ovogodišnji džez festival “Nišvil“. Velika muzička zvezda će nastupiti poslednje festivalske večeri, u nedelju, 14. avgusta.

Džos ima 28 godina i za kratko vreme je postigla veliki uspeh, čak i veći nego što su mnoge muzičke zvezde tokom cele karijere.Jedna je od najpoznatijih svetskih soul pevačica, bez obzira na boju kože, i prvi put će doći u Srbiju. 

Talentovana Džos nastupala je i snimala sa velikim rok, sol, bluz i džez imenima, a pažnju britanske javnosti na sebe je skrenula kada je sa samo trinaest godina pobedila u BBC talent šou programu “Star for a Night”.

Džos Stoun karakteristična je i po tome što na koncertima nastupa bosa. Širom sveta je prodala više od 14 miliona albuma čime je postala jednim od od najprodavanijih muzičara svog doba, najprodavaniji soul izvođač u novom milenijumu, ali i najprodavaniji britanski muzičar svog vremena, navode organizatori.

Najmlađa je pevačica čiji su se albumi i singlovi našli na prvom mestu britanske top liste, dok je bila još u tinejdžerskim godinama, stigla je i u Top 5 Bilbordove liste albuma, dok su prva četiri albuma ušla u Top 10.

Domaća publika će na “Nišvilu” imati priliku da je čuje 14. avgusta, na spektakularnoj završnici popularnog džez festivala.

(Telegraf.rs/Izvor: mtv.rs)