BRAĆA RUSI SPASAVAJU SRBIJU: Ponudili pomoć u sanaciji posledica poplava!

Pučkov je, obraćajući se Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, naveo da je rusko ministarstvo za vanredne situacije sa zabrinutošću primilo vest o poplavama u zapadnoj Srbiji i ocenio da se srpski narod nalazi u složenoj situaciji

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije ponudilo je pomoć Srbiji u sanaciji posledica poplava, javio je Tas s.

"MORAVA NAM JE SVE ODNELA": Vapaj meštana naselja od 300 kuća koje je progutala podivljala reka!

Ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov rekao je da su snage ruskog ministarstva za vanredne situacije spremne da priteknu u "praktičnu pomoć bratskom narodu u Srbiji".

Pučkov je, obraćajući se Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, naveo da je rusko Ministarstvo za vanredne situacije s zabrinutošću primilo vest o poplavama u zapadnoj Srbiji i ocenio da se srpski narod nalazi u složenoj situaciji.

- Stručnjaci ministarstva zajedno sa predstavnicima rusko-srpskog humanitarnog centra aktivno sarađuju na umanjivanju štete i izbegavanju žrtava - naveo je on.

Pored stručnjaka, rusko ministarstvo pripremilo je dva transportna aviona "Iljušin Il-76" i helikopter "Meseršmit-Blkov-Blom Bo 105", kao i spasilačke ekipe.

- Pripremili smo grupu od 100 ljudi i 16 jedinica opreme - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

(Telegraf.rs)