I BIJELJINI PRETI POTOP: Zabranjena plovidba Savom, na snazi vanredne odbrane od POPLAVA (VIDEO)

Reke Drina i Sava kod Bijeljine dostigle su neposredne kote redovne odbrane od poplava koja bi večeras mogla biti uvedena na Drini, a sutra na Savi

Zbog visokog vodostaja i premašene kote vanredne odbrane od poplava na reci Savi od Srpca do ušća reke Une zabranjena je plovidba za sva plovila, izuzev angažovanih od Civilne zaštite i institucija nadležnih za spašavanje lica i stvari, saopšteno je danas iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

VODA NOSI SVE PRED SOBOM, ČEKA SE POMOĆ VOJSKE: Potop u Novom Pazaru! (FOTO) (VIDEO)

Upozoravaju se učesnici u plovidbi da na ostalim deonicama reke Save plove smanjenom brzinom i sa povećanim oprezom.

Zabrana plovidbe trajaće do ukidanja vanredne odbrane od poplava, a kapetanija pristaništa obavestiće javnost o njenom prestanku, navodi se u saopštenju.

Očekuje se uvođenje redovne odbrane od poplava na Savi i Drini. Reke Drina i Sava kod Bijeljine dostigle su neposredne kote redovne odbrane od poplava koja bi večeras mogla biti uvedena na Drini, a sutra na Savi, najavio je šef gradskog Odseka za civilnu zaštitu Drago Ristić.

- U ovoj situaciji moglo bi doći do manjeg izlivanja Drine u nebranjenom području, u priobalnim dijelovima naselja Janja, Amajlije i Popovi, te u nebranjenom području ušća rječice Lukavac u Savu kod naselja Novi - rekao je Ristić novinarima.

Prema njegovim rečima, ukoliko se vremenske prilike ne pogoršaju na području Semberije ne očekuju se veći problemi u vezi sa poplavama.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)