Kako Google proslavlja srpki Dan državnosti? Možete li da prepoznate koji deo Srbije su stavili na naslovnu stranu?

Prošle godine "Gugl" je povodom Dana državnosti Srbije na logo stavio vatromet u bojama srpske zastave, dok je 2013. na srpskoj verziji pretraživača okačio "zaštitni znak" Srbije - šljive i opanake

Najveći svetski pretraživač "Gugl" posvetio je danas početnu stranu svog srpskog domena Danu džavnosti Srbije postavivši na logo sliku Ðavolje varoši na srpskoj zastavi.

NE ČESTITA SAMO GUGL: Ovako Fejsbuk obeležava Dan državnosti Srbije!

Klikom na sliku prikazuje se lista sajtova, na kojima se govori o Danu državnosti, zatim stranice medijskih kuća i Wikipedije.

OVU JEDNU STVAR DANAS OBAVEZNO MORATE DA URADITE: Vernici i cela Srbija slave SRETENJE!

Prošle godine "Gugl" je povodom Dana državnosti Srbije na logo stavio vatromet u bojama srpske zastave, dok je 2013. na srpskoj verziji pretraživača okačio "zaštitni znak" Srbije - šljive i opanake.

Dan državnosti Srbije ili Sretenje je državni praznik Srbije koji se praznuje 15. i 16. februara, a ustanovljen je u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdan i zakletvom potvrđen prvi Ustav moderne srpske države - Sretenjski ustav.

(Telegraf.rs / Tanjug)