MEĐU POGINULIMA I DECA: Tri teroristička napada kod Damaska, više od 70 osoba ubijeno (FOTO) (VIDEO)

Sirijski državni mediji su ranije javili da je u trostrukom napadu ubijeno više od 50, a ranjeno 100 ljudi

Najmanje 71 osoba, među kojima petoro dece, poginula je u nedelju u bombaškim napadima u blizini šiitskog svetilišta Sajida Zeinab, južno od prestonice Damaska, za šta je odgovornost preuzela takozvana Islamska država, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NAPAŠĆEMO OPET, ZABORAVIĆETE 11. SEPTEMBAR I PARIZ: Džihadisti prete na novom snimku

Sirijski državni mediji su ranije javili da je u trostrukom napadu ubijeno više od 50, a ranjeno 100 ljudi.

Rojters je naveo da je među poginulima i 25 šiitskih boraca.

Napadi su se dogodili u četvrti Damaska gde je jako prisustvo libanske ekstremne grupe Hezbolah i drugih iranskih i iračkih milicija.

Jedna eksplozija izazvana je automobilom-bombom, a druge dve su izvršili bombaši-samoubice.

Državna sirijska televizija je javila da su se dogodile "tri terorističke eksplozije od kojih je jednu izazvao automobil-bomba, a druge dve bombaši-samoubice...u oblasti Sajida Zeinab".

U džamiji Sajida Zeinab nalazi se grob unuke proroka Muhameda i uživa izuzetno poštovanje kao odredište šiitskih muslimanskih hodočasnika.

To svetilište je i ranije bilo na meti napada, od kojih su dva samoubilačka bombaška napada izvedena u februaru 2015. godine pri čemu su ubijene četiri osobe, dok ih je 13 ranjeno kod obližnjeg kontrolnog punkta.

U februaru prošle godine raznet je autobus koji je prevozio libanske šiitske hodočasnike u pravcu Sajide Zeinab, kada je ubijeno najmanje devetoro ljudi, a za napad je tada odgovornost preuzeo Al-Nusra front, sirijski ogranak Al-Kaide, podseća AFP.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)