SPREMAJU KOLJAČE ZA RAT: Albanke sa Kosova obučavaju ISIS!

Stručnjaci za bezbednost smatraju da žene uglavnom odlaze da se bore za ISIS prateći muževe, ali ima i onih koje smatraju da se time priključuju "svetoj misiji"

Žene poreklom sa Kosova bore se na strani Islamske države u Siriji. Pojedine čak vode i ozloglašene kampove za obuku terorista.

JEZIVO: Džihadisti iz Srbije vodili žene i decu da UBIJAJU i KOLJU za ISIS!

Prema pisanju prištinskog lista "Zeri", žene koje se priključuju Islamskoj državi u proseku imaju 23 godine, a pre pridruživanja terorističkoj grupi bile su "moderne mlade devoke".

Jedna od njih je i Laura Huseni koja je, prema rečima glavne urednice lista Zeri,  bila tipična kosovska tinejdžerka koja je sa drugaricama izlazila u kafiće i barove.

- Uzimala je taksi i odlazila sa društvom u grad. Oblačila se isto kao i njene vršnjakinje, često je nosila suknje ili farmerke. Bila je vrlo moderna - rekao je Faik Ukasmajli, čiji se sin njom i oženio.

Sve više žena sa Kosova se pridruže džihadistima.

- U roku od mesec dana seoski imam i njegova žena isprali su im mozgove. Moji sinovi Arbnori i Albert su bili druželjubivi i otvoreni. Arbnori je odjednom pustio bradu i stalno je govorio o Shamini ( vr+ersko ime za Siriju). Laura se sakrila iza crne feredže od glave do pete, nije izlazila iz kuće i ni sa kim nisu razgovarali - kaže otac.

Arbnori je poginuo dok se borio za ISIS, a Uksmajli se nada da će barem uspeti da vrati Lauru koja je u Siriji sa svoje dvoje dece.

Stručnjaci za bezbednost smatraju da žene odlaze da se bore za ISIS prateći voje muževe koji žele da se bore, ali ima i onih koji smatraju da se time preiključuju "svetoj misiji".

Čamilje Tahiri iz Kosovske Mitrovice je sa mužem otišla u Siriju i tamo je postala šef ISIS kampova. Prema navodima izvora iz sektora bezbednosti, ona vodi ženski kamp i preko interneta regrutuje nove borce.

(Telegrafa.rs / Izvor: Blic)