APSOLUTNI HIT: Bosanac naljutio Šveđane, jer može da vozi bez VOZAČKE DOZVOLE!

Ceo slučaj izazvao je nezadovoljstvo Šveđana koji strogo poštuju saobraćajne zakone i pravila

Izbeglice u Švedskoj sada mogu da voze automobil bez pokazivanja vozačke dozvole policiji, a ovakvoj odluci doprinelo je odbacivanje sudskog slučaja protiv mladog Bosanca koji nije imao dozvolu nakon što ga je policija zaustavila.

I POSLE KAŽU DA SU BOSANCI GLUPI: Ovaj švaler je OJADIJO SLOVENKE na potpuno neverovatan način!

Ceo slučaj izazvao je nezadovoljstvo Šveđana koji strogo poštuju saobraćajne zakone i pravila.

O OVOJ FOTKI PRIČA CEO BEOGRAD: Da li u ovoj zgradi žive NAJVEĆI CAREVI u Srbiji? (FOTO)

Naime, 22-godišnji Bosanac iz grada Kalinge je uhvaćen u vožnji automobila bez vozačke dozvole, nakon čega je dobio poziv na sud. Kada se pojavio pred sudijom, rekao mu je da ima vozačku dozvolu Bosne i Hercegovine, ali da ju je izgubio pre devet meseci kada se preselio u Švedsku.

Iako nije uspeo da dokaže da ima vozačku dozvolu u Bosni i Hercegovini, švedski sud je odlučio da odbaci sve optužbe jer ni oni nisu mogli da dokažu da mladić nema vozačku dozvolu u BiH, navodi švedski list "Fria Tider".

- U praksi, ovo znači da novopridošli migranti mogu da voze bez vozačke dozvole - piše navedeni list.

Inspektorka Helena Renberg iz Karlskronea kaže da već sada ima 30 sličnih slučajeva u svom malom gradu, javlja Radio Švedske.

Situacija sa Bosancem naljutila je mnoge Šveđane jer da je, navode, ovo napravio njihov državljanin, morao bi da plati nekoliko hiljada kruna.

- Ako osoba ne može da pokaže ili dokaže da ima vozačku dozvolu, ne bi trebalo ni da vozi. Nakon svega, zakon Švedske striktno nalaže da osoba mora pokazati dokument kada vozi automobil - rekao je policajac Stefan Palm iz okruga Blekinge.

(Telegraf.rs / Izvor: fokus.ba)