DŽIHADISTI SE SLOBODNO ŠETAJU: Dok ručaju u londonskom restoranu gledaju pogubljenja Islamske države (VIDEO)

Kako navodi Dejli mejl, u pitanju su Mumaed Šamsudin i Abu Halima, prijatelji Abu Rumajsaha, ranije poznatog egzekutora Islamske države. Snimak koji gledaju Muhamed i Abu je onaj na kojem je prikazano pogubljenje kada Džihadi Sid odrubljuje glavu čoveku pored bazena, a zatim telo pada u vodu

Dvojica džihadista snimljeni su u jednom restoranu u Londonu kako "opušteno" ručaju i na laptopu gledaju video-snimke pogubljenja koje je počinila Islamska država. Oni se smeju, komentarišu snimke i odaju utisak kao da uživaju u tome što rade!

ALBANSKI MAFIJAŠI PRELAZE U DŽIHADISTE: ISIS preuzima kontrolu nad trgovinom narkoticima u Evropi! (VIDEO)

Kako navodi Dejli mejl, u pitanju su Mumaed Šamsudin i Abu Halima, prijatelji Abu Rumajsaha, ranije poznatog egzekutora Islamske države. Snimak koji gledaju Muhamed i Abu je onaj na kojem je prikazano pogubljenje kada Džihadi Sid odrubljuje glavu čoveku pored bazena, a zatim telo pada u vodu.

Abu Rumajsah (32), sa kojima su povezana dvojica džihadista na snimku, osumnjičen je za propagiranje ideja Islamske države u Velikoj Britaniji. Rumasajah je bio na listi osumljičenih, privođen je, ali je nakon toga pobegao iz zemlje i otišao da se bori na strani islamista.

Pre nego što je pobegao u Siriji, Rumajsah je objavio propagadni video kao muslimani trebaju da vladaju Velikom Britanijom i kako treba eliminisati britansku kraljicu.

Dvojica njegovih saradnika Šamsudin i Halima, nastavljaju i dalje da propovedaju ideje Islamske države i da regrutuju nove borce Islamske države u Londonu.

Šamsudin i Halima su ranije privođeni zbog sumnji u povezanost sa ISIS-om, međutim nisu optuživani i pušteni su na slobodu.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)