(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) UNIŠTIO MI JE ŽIVOT, A DOBIO 10 MESECI KUĆNOG PRITVORA: Vapaj devojke koju je bahati vozač ODBACIO 35 METARA!

- Kada sam dobila presudu, bila sam besna jer je za to krivično delo minimalno predviđeno godinu dana u zatvoru, a on je dobio kaznu ispod minimuma, i to u kućnim uslovima. Uz to, ima prava da napušta kuću do šest časova. Pa kakva je to kazna? - kaže Miljana

Miljana Živković (19) iz Pukovca je devojka koju je pre skoro dve godine na pešačkom prelazu u Nišu udario "audi", a vozač A. S. (22) iz Merošine je osuđen na deset meseci kućnog zatvora. Ova nesreća se dogodila 7. juna 2014. godine u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) LETELA 30 METARA POSLE UDARA KOLA: Jauk MILJANE Ž. o čijoj je nesreći brujala cela Srbija!

Od siline udara, Miljana je letela 35 metara, što je zabeleženo i na stravičnom video-snimku sigurnosnih kamera obližnje pošte. Ona je u udesu zadobila prelom slepoočne kosti, krvarenje u mozgu, nagnječenje mozga, višetruke prelome karličnih kostiju, desne ruke, desne potkolenice, a povrede su okarakterisane kao opasne po život.

- Došlo mi je da plačem, život mi je uništen, mnogo sam se razočarala u pravosuđe - rekla je Miljana za Blic.

Zbog toga joj posebno teško pada što će vozač koji joj je upropastio život i osujetio planove za dalje školovanje kaznu služiti u svom domu, uz mere elektronskog nadzora, umesto u zatvoru iza rešetaka.

Izlomio devojci lobanju, karlicu, ruku i nogu, a traži kućni zatvor?!

- Kada sam dobila presudu, bila sam besna jer je za to krivično delo minimalno predviđeno godinu dana u zatvoru, a on je dobio kaznu ispod minimuma, i to u kućnim uslovima. Uz to, ima prava da napušta kuću do šest časova. Pa kakva je to kazna? - kaže Miljana.

Odmah posle udesa ona je reanimirana, u bolnici je provela mesec dana, a i danas, godinu i po dana posle teškog udesa koji je jedva preživela, još uvek ide na rehabilitacije.

- Udario me je na pešačkom prelazu, pa makar zbog toga zaslužuje da dobije zatvorsku kaznu umesto da se odmara u kućnim uslovima. Kakva se poruka šalje drugim vozačima ovakvom presudom, pitam se - dodaje ona.

Okolnost da je delo učinjeno iz nehata sud je uzeo u obzir kada je odlučio da se kazna izvrši u kućnom zatvoru. U kaznu će mu, uz to, biti uračunata i dva meseca koja je proveo u pritvoru.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)