OVOM ČOVEKU SU ŽENE BUKVALNO "DOŠLE GLAVE": Udružile se i digle tužbu protiv njega, a zbog onog što sledi, ne piše mu se dobro! (FOTO)

Troje naslednika našla su se danas pred krivičnim sudom u Parizu gde je počelo suđenje koje bi trebalo da traje do kraja meseca

Naslednici i bivše supruge koji se u raskošnim palatama otimaju o umetnička dela velikih majstora i rasne konje - na zapletu ove loše sapunice započelo je danas pred sudom u Parizu suđenje francusko-američkog trgovca umetninama Gija Vajldenstina, optuženog za višemilionsku utaju poreza i pranje novca.

MUŽ JE VARAO, A ONA ĆE ZAVRŠITI U ZATVORU: Preti joj godinu dana robije, jer je objavila snimak muževljevog neverstva! (VIDEO)

Kako prenose francuski mediji, Vajldenstin (70), kom preti desetogodišnja kazna zatvora, glavni je naslednik tri generacije astronomski bogatih trgovaca umetninama.

Francuska poreska služba optužuje ga da nije prijavio ogroman deo bogatstva koje je nasledio od oca Danijela, koji je preminuo 2001. u Parizu, te da je "nastavio u tom stilu" i nakon smrti starijeg brata Aleka 2008. godine.

Platna Fragonara i Bonara, čistokrvni konji poznati na svim svetskim trkalištima, luksuzne nekretnine, među kojima ogroman ranč u Keniji, na kom je snimljen film "Moja Afrika": imovina Vajldenstinovih je uglavnom bila registrovana u poreskim rajevima, diskretno zavedena kao "investiocioni fondovi".

Jedan od tih fondova, "Delta", vlasnik je slika vrednih milijardu dolara koje se zapravo nalaze u SAD i Švajcarskoj, izjavio je jedan izvor blizak dosijeu koji je do podataka došao na osnovu informacija prosleđenih američkoj poreskoj službi.

Braća Gi i Alek su 2002. prijavili svega 40,9 miliona dolara nasledstva i bareljefima izrađenim za francusku kraljicu Mariju Antoanetu platili pravo na nasleđe u visini od 17,7 miliona evra.

Francuska poreska služba je, u međuvremenu, proverila "računicu" i krajem 2014. naložila porodici Vajldenstin da doplate još 550 miliona evra.

Troje naslednika našla su se danas pred krivičnim sudom u Parizu gde je počelo suđenje koje bi trebalo da traje do kraja meseca. Na optuženičkoj klupi bili su Gi Vajldenstin, njegov bratanac Alek Džunior, optužen za utaju poreza i Alekova udovica, Ljuba, ruska vajarka koja je u ratu sa celom porodicom.

Do suđenja verovatno ne bi nikada ni došlo da se tri žene nisu pobunile protiv klana Vajldenstin.

Ekcentrična Žoslin, prva Alekova supruga, nazvana "Vajldenstinova nevesta" (aluzija na Frankenštajnovu nevestu) zbog preterivanja sa plastičnom hirurgijom, primorala je porodicu da otkrije deo svog pravog bogatstva prilikom burnog razvoda 1998. godine.

Tu su još dve udovice koje su smatrale da su dobile premali deo nasleđa. Jedna je Silvija, druga supruga patrijarha porodice, Danijela Vajldenstina, koja je umrla 2010. i Ljuba, žena Gijevog starijeg brata Aleka koja je u bitku ušla kao žrtva, a izašla kao optužena za saučesništvo u pranju novca.

Ove tri žene su vlastima pružile konkretne dokaze o "Dalasu na Seni", kao što je štampa nazvala ofšor manipulacije Vajldenstinovih.

U jednom od retkih intervjua, koji je dao pre tri meseca, Gi Vajldentin je rekao da gotovo ništa nije znao o porezu jer njegov otac "nije nikada pričao s njim o svojim poslovima".

(Telegraf.rs / Tanjug)