KATAKLIZMA U AMERICI: Sneg blokirao avionski saobraćaj širom SAD (VIDEO)

Kašnjenja se očekuju i u drumskom saobraćaju, objavila je američka meteorološka služba i dodala da su delovi istočne Oklahome, Arkanzasa, Misurija i Ilinoisa bili danas pod upozorenjem od poplava

Sneg, susnežica i grad blokirali su avionski saobraćaj širom SAD zbog čega je danas otkazano 1.810 letova, a 3.860 odloženo.

LETEĆI DVORAC MILIJARDERA: Zavirite u najluksuzniji avion na svetu (FOTO) (VIDEO)

Protekle nedelje tokom božićnih praznika u SAD je u oluji poginulo više od 40 ljudi, uključujući 11 lica u Dalasu.

Kašnjenja se očekuju i u drumskom saobraćaju, objavila je američka meteorološka služba i dodala da su delovi istočne Oklahome, Arkanzasa, Misurija i Ilinoisa bili danas pod upozorenjem od poplava, dok je sneg visok 30 centimetara prognoziran za Ajovu i Velika jezera.

Američki geološki institut izvestio je da su dva blaga zemljotresa jačine 4,1 stepeni i 3,4 stepena Rihterove skale potresla danas centralnu Oklahomu, izazivajući nestašicu struje u oblasti već pogođenoj zimskom olujom.

Na seveoristoku zemlje koji je tokom Božića imao neuobičajeno visoku temperaturu pao je prvi veliki sneg i led, a značajne snežne padavine su registrovane u saveznoj u državi Njujork i Nova Engleska.

(Telegraf.rs / Srna)