LUDILO OD VREMENA U SRBIJI! Zima nikad toplija s temperaturom do 20 stepeni. Evo kada će biti SNEGA

Zima je na severnoj Zemljinoj polulopti počela jutros u pet sati i 48 minuta, a prema najavama RHMZ ona će biti jedna od toplijih u istoriji

Zima je na severnoj Zemljinoj polulopti počela jutros u pet sati i 48 minuta, dok je za stanovnike južne hemisfere početi leto. Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža.

PROGNOZA ZA JANUAR I FEBRUAR: Zima će biti NIKAD BLAŽA, tvrde meteorolozi!

Sunce će u Beogradu danas izaći u sedam sati i 12 minuta, a zaći će u 16 sati, što znači da će obdanica trajati osam sati i 48 minuta, a noć 15 sati i 12 minuta, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković".

Prema prognozi Republičkog hidrometerološkog zavoda, predstojeća zima u Srbiji će biti blaga.

Prema podacima RHMZ-a, ove zime nas očekuje izuzetno toplo vreme sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti. 

Kako tvrde u RHMZ skoro dva meseca zime u Srbiji biće izuzetno toplo, a temperature će dostizati i 20 stepeni Celzijusa!

- Pred nama je jedna izuzetno topla zima. Do kraja godine čeka nas suvo i maglovito vreme sa dosta višim temperaturama od prosečnih, prve padavine moguće su tek polovinom januara, ali i tada je vrlo moguće da one budu samo u vidu kiša i susnežice, bez formiranja snežnog pokrivača - kaže načelnik Centra za prognozu vremena RHMZ Goran Mihajlović.

- Prvi sneg pašće tek 16. februara, a temperature će do tada ići i do 20 stepeni - kaže meteorolog Milan Stevančević.

(Telegraf.rs / Tanjug)