Nikolić: Ko je bio na moru, neka glasa za DS

SNS će povesti rat protiv kriminalaca i sva sirotinja koja je morala da krade jer nije imala šta da jede biće pomilovana

Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" i lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić poručio je večeras da Srbija može u Evropsku uniju samo s Kosovom i Metohijom.

Ako EU želi Srbiju kao članicu, neće joj postaviljati uslove koje ne može da ispuni, rekao je Nikolić.

- U EU, koja želi stabilne i bolje uslove poslovanja u Srbiji, možemo da se učlanimo samo sa Kosovom i Metohijom. Ustav Srbije kaže da je to naše i to predsednik Srbije nikada ne sme da zaboravi - rekao je Nikolić na konvenciji koalicije u centru Niša.

On je kazao da će povesti rat protiv siromaštva i kriminalaca i da će sva sirotinja koja je u zatvoru zato što je morala da krade jer nije imala šta da jede, biti pomilovana i samo će će kriminalci biti u zatvoru.

Nikolić je rekao da je prethodna vlast građanima Srbije ogadila reč "privatizacija" koja je trebalo da bude način da dobijemo posao, a ne da ga izgubimo.

- Kad EU proziva vlast zbog loše privatizacije, oni kažu da će je preispitati za šest godina, jer neće oni preispitivati svoje, to će morati SNS - poručio je Nikolić i dodao da je to posao od dva meseca i da će za to angažovati po ugovoru o delu one sudije i tužioce koji su ostali bez posla.

Nikolić je od svojih pristalica zatražio najmanje 35 odsto glasova na izborima i rekao da je došao trenutak da koalicija oko SNS-a pokrene Srbiju.