Hrvatski mediji impresionirani investicijama u Srbiju

Portali koji se bave biznis sektorom navode da Srbija privlači strane investicije, povećava proizvodnju i izvoz

Hrvatski mediji koji se bave biznis sektorom trenutno dosta pažnje posvećuju planiranim investicijama u Srbiju i navode da je prema tome kako stvari sada stoje Srbiji jedina granica nebo.

Tako portal business.hr navodi kako su se predstavnici naše države nedavno pohvalili ogromnim izvozom Zastavinog oružja, otvaranjem novih 120 italijanskih firmi, početkom gradnje najvećeg solarnog parka na svetu koji će im graditi Luksemburžani, te otvaranjem fabrike Fijat automobili Srbija (FAS).

Ovaj portal, dalje navodi da u fabrici Utva u Pančevu inženjeri privode kraju rad na prvom primerku novog srpskog borbenog aviona nazvanog "Kobac", koji će se  koristiti za obuku pilota, te za borbu protiv terorizma, a na svoj prvi let bi trebalo da krene početkom iduće godine.

Brzina je njegova najveća prednost, pa će u horizontalnom letu postizati 500, dok će u obrušavajućem dohvatiti i 550 kilometara na sat. Zadatke će moći da izvršava i noću i danju bez ikakvih razlika, zahvaljujući najsavremenijim navigacijskim i nišanskim uređajima.

U srpskom Ministarstvu odbrane ističu da se letelicama, kao što su Lasta i Kobac, Srbija vraća na tržišta na kojima je godinama nije bilo.

(B. T.)