OVA BEBA JE GLADNA I RASTE POD SVEĆOM: Pomozimo Stefanovićima da žive kao sav normalan svet! (FOTO)

- Sve što sam zaradio dao sam Centru za socijalni rad da bi meni i ženi dao punopravno starateljstvo nad detetom - kaže Ljubiša i dodaje da budući da nema stalno zaposlenje radi sve što stigne

Ljubiša Stefanović iz mesta Vratarnica kod Zaječara, sa svojom porodicom živi u teškim životnim uslovima. Nemaju posao, žive u urušenoj seoskoj kući. Ne dobijaju nikakvu pomoć, a nedavno su dobili i bebu.

OCA NIKO NE MOŽE DA IM VRATI, ALI SAD BAR IMAJU DOM: Samohranoj majci četiri devojčice dobri ljudi izgradili kuću! (FOTO)

Stefanovićima je kuću u Vratarnici dodelio Centar za socijalni rad, ali smao na korišćenje, bez mogućnosti otuđenja:

- Dali su nam tu kuću, visoka je, krov je od ćeramide. Urušava se. To nam je dodelio Centar za socijalni rad na korišćenje, ali su uslovi toliko loši. Nemamo ni struju,pa sam pre nekoliko dana kupio solarni panel  - kaže za Telegraf Ljubiša Stefanović.

Njegova žena je od detinjstva živela u teškim uslovima. Roditelji su je zanemarivali, pa tako do 26. godine nije imala ličnu kartu, već joj je Ljubiša izvadio. Majka je dugo vremena tvrdila da je njena ćerka neuračunljiva i da ima psihičkih problema, samo da bi uzimala 10.000 dinara mesečno za starateljstvo.

Za to, kako kaže, taštino laganje, Ljubiša tvrdi da je skupo platio:

- Za to što je ona lagala, sve što sam zaradio dao sam Centru za socijalni rad da bi meni i ženi dao punopravno starateljstvo nad detetom - kaže Ljubiša i dodaje da budući da nema stalno zaposlenje, radi sve što stigne, počevši od cepanja drva do rada u šumi. Svojevremeno je držao i butik polovne garderobe zbog kog je upao u dugove.

Molili su pomoć sve institucije, ali kao da su svi "zpušili uši" na njihovu tešku situaciju. Dolazilo je čak i do toga da su ih slali u Sekretarijat za izbeglice kako bi dobili privremeni smeštaj. Ali i tamo su im zatvorili vrata, rekavši da oni nisu izbeglice i da im tu nije mesto. 

Ljubiša ne traži mnogo, samo stalno zaposlenje koje bi mu pomoglo da prehrani porodicu. Njegova mesečna primanja na povremenim poslovima su sada oko 20.000 dinara, i sa tim novcem teško sastavljaju kraj sa krajem. Najgore mu je kaže, zbog deteta:

- Nemam čime da ga nahranim, tuga me hvata kad mi dete plače u mraku - kaže kroz suze nesrećni otac, i dodaje da im je do sada samo pomogla naša atletičarka Ivana Španović.

Za ovu kuću je potrebno puno novca - samo za rekonstrukciju krova je potrebno oko 5.000 evra. Ljubiša kaže da bi mu druga kuća ili stan mnogo više značili, nego renoviranje seoske kuće kojoj nema spasa. 

Ukoliko želite da pomognete porodici Stefanović možete novac uplatiti na sledeći žiro račun:

Komercijalna banka

205-9011005887180-67

Pomozimo ovoj porodici da živi u normalnim uslovima!

(I. Lazić)